Marcinej Napisano 29 Maja 2021 Share Napisano 29 Maja 2021 Witam forumowiczów, Po kilkuletniej przerwie w modelowaniu, wybrałem samo-składalny zestaw Eduarda w wersji Profipack. Dodałem jedynie żywiczne wydechy. Malowany farbkami Gunze. Malowanie (wg. instrukcji Eduarda) to 43 Squadron RAF, Francja, Sierpień 1944r. Zapraszam do galerii. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 29 Maja 2021 Share Napisano 29 Maja 2021 Ładniusi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 Bardzo ładny. Świetnie się prezentuje modulacja kolorów kamo. Jedyne co się mi nie podoba, to te dziwne zielone "zacieki: na brzuchu, dziwnie wyglądają i w moim odczuciu trochę nienaturalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 30 Maja 2021 Autor Share Napisano 30 Maja 2021 37 minut temu, neptun1939 napisał: Jedyne co się mi nie podoba, to te dziwne zielone "zacieki: na brzuchu, dziwnie wyglądają i w moim odczuciu trochę nienaturalnie. Tutaj trochę na łatwiznę poszedłem, te zacieki robiłem samym Engine Oil od AK.. no i wyszło rzeczywiście nienaturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 Bardzo ładny spitek Jaką farbą, lub mixem farb robiłeś rozjaśnienia? Szczególnie chodzi mi o te na zielonym kolorze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 Śliczny model. Bardzo ładna modulacja koloru. Zdjęcia wyszły Ci pierwsza klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 31 Maja 2021 Autor Share Napisano 31 Maja 2021 3 godziny temu, piotr2498 napisał: Jaką farbą, lub mixem farb robiłeś rozjaśnienia? Szczególnie chodzi mi o te na zielonym kolorze. Zielony kolor to wedle instrukcji Gunze C361, rozjaśniany Gunze C4 (żółty). Co do procesu malowania, to dość "starodawnie": podkład Surfacer 1200, preshading czarną farbą, następnie mocno rozcieńczona farba, później rozjaśnienia tak jak wyżej opisałem. Na koniec wash panelinerem AK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi