Marcinej Napisano 29 Maja 2021 Napisano 29 Maja 2021 Witam forumowiczów, Po kilkuletniej przerwie w modelowaniu, wybrałem samo-składalny zestaw Eduarda w wersji Profipack. Dodałem jedynie żywiczne wydechy. Malowany farbkami Gunze. Malowanie (wg. instrukcji Eduarda) to 43 Squadron RAF, Francja, Sierpień 1944r. Zapraszam do galerii. 7 Cytuj
neptun1939 Napisano 30 Maja 2021 Napisano 30 Maja 2021 Bardzo ładny. Świetnie się prezentuje modulacja kolorów kamo. Jedyne co się mi nie podoba, to te dziwne zielone "zacieki: na brzuchu, dziwnie wyglądają i w moim odczuciu trochę nienaturalnie. 1 Cytuj
Marcinej Napisano 30 Maja 2021 Autor Napisano 30 Maja 2021 37 minut temu, neptun1939 napisał: Jedyne co się mi nie podoba, to te dziwne zielone "zacieki: na brzuchu, dziwnie wyglądają i w moim odczuciu trochę nienaturalnie. Tutaj trochę na łatwiznę poszedłem, te zacieki robiłem samym Engine Oil od AK.. no i wyszło rzeczywiście nienaturalnie. Cytuj
piotr2498 Napisano 31 Maja 2021 Napisano 31 Maja 2021 Bardzo ładny spitek Jaką farbą, lub mixem farb robiłeś rozjaśnienia? Szczególnie chodzi mi o te na zielonym kolorze. 1 Cytuj
Juffre Napisano 31 Maja 2021 Napisano 31 Maja 2021 Śliczny model. Bardzo ładna modulacja koloru. Zdjęcia wyszły Ci pierwsza klasa 1 Cytuj
Marcinej Napisano 31 Maja 2021 Autor Napisano 31 Maja 2021 3 godziny temu, piotr2498 napisał: Jaką farbą, lub mixem farb robiłeś rozjaśnienia? Szczególnie chodzi mi o te na zielonym kolorze. Zielony kolor to wedle instrukcji Gunze C361, rozjaśniany Gunze C4 (żółty). Co do procesu malowania, to dość "starodawnie": podkład Surfacer 1200, preshading czarną farbą, następnie mocno rozcieńczona farba, później rozjaśnienia tak jak wyżej opisałem. Na koniec wash panelinerem AK. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi