ZIO BY NAITT Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Ponieważ zostałem zmuszony do przerwania prac nad Albatrosem , nic nie stoi na przeszkodzie aby psuć kolejny zestaw . Wybór padł (jako padający wybór gościnnie moja pani ) na śmigłowiec PKZ-2 made by Roden . Oto garść informacji na temat tej arcyciekawej konstrukcji : http://www.aviastar.org/helicopters_eng/petroczy.php Gdyby ktoś nie wierzył że to coś latało , zamieszczam takie oto zdjęcie z epoki : W tradycyjnym dla Rodena pudełku znajdziemy jedną ramkę , podstawkę , kalkomanię i instrukcję . Ramka przedstawia się mniej więcej tak : Sam zestaw wydaje się prosty , ale tylko wydaje - Dremel był dziś w użyciu - zbiorniki paliwa wymagają radykalnej obróbki . Na chwilę obecną polepiłem tyle : Ciąg dalszy jutro . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 23 Czerwca 2008 Share Napisano 23 Czerwca 2008 I jak tam postępuje budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Popatrzę sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2008 Za chwilę wracam do tego modelu , czyli może nawet jutro - jak tylko skończę Albatrosa . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 11 Lipca 2008 Autor Share Napisano 11 Lipca 2008 Korci mnie , co by domalować mu znaki "Krakowskie" i dołożyć jakiegoś Parabellum lub Levisa ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Ciekawy model z chęcią się poprzyglądam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Korci mnie , co by domalować mu znaki "Krakowskie" i dołożyć jakiegoś Parabellum lub Levisa ... Very Happy hahaha, raczej Manlichera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 12 Lipca 2008 Autor Share Napisano 12 Lipca 2008 To prawda że Manlicher był by bardziej prawdopodobny , ale z takim Levisem helikopter powinien wyglądać bardziej "bajecznie" PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Odgrzebuję wątek z odchłani forum - od przyszłego tygodnia PKZ wraca na warsztat PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 Wczoraj wieczorem przypomniałem sobie o PKZ ... Co by nie ostało się na wspomnieniach , od razu dolepiłem kilka części : Teoretycznie zostało przy nim dwa , trzy wieczory roboty - praktycznie (patrząc na tempo prac) mam nadzieję skończyć go w tym roku ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 O rany! Drugie zmartwychwstanie tematu! Może się nawet finiszu doczekam tym razem ;) Powodzenia i wytrwałości życzę, ZioByNaitt ! Zdecydowałeś się dokładać kaem, czy jednak wersja bliższa historycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 Ma być oryginał , bez jakichkolwiek wydumanych dodatków . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Model ukończony i to by było tyle w tym temacie. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Model ukończony i to by było tyle w tym temacie. świetny! mi się podoba z czego jeśli można wiedzieć wykoałeś naciągi? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 No proszę- blitzkawicznie z dokończeniem żeś się uporał! Kalki będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi