Klapouch Napisano 13 Czerwca 2021 Share Napisano 13 Czerwca 2021 (edytowane) Producent głównie kojarzony z okrętami ale i u nas ma coś niecoś i to jeszcze w skali 1/72. Czy ktoś może się wypowiedzieć merytorycznie na temat tego kociaka https://www.scalemates.com/pl/kits/flyhawk-model-fh3019-sdkfz182-king-tiger-production-turret--1323535 Edytowane 13 Czerwca 2021 przez Klapouch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 14 Czerwca 2021 Share Napisano 14 Czerwca 2021 Andre's russian 1:72/1:76 scale AFV page 2.0: Содержимое коробки! (smallafv.blogspot.com) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2021 6 minut temu, Robertas napisał: Andre's russian 1:72/1:76 scale AFV page 2.0: Содержимое коробки! (smallafv.blogspot.com) Widziałem, ale tam tylko inbox. A, że detal fajny to sam widzę (choć nie wiem czy tak dużo lepszy niż dragon), natomiast nie umiem merytorycznie ocenić czy to poprawnie odwzorowany pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 14 Czerwca 2021 Share Napisano 14 Czerwca 2021 W dniu 13.06.2021 o 07:58, Klapouch napisał: Czy ktoś może się wypowiedzieć merytorycznie na temat tego kociaka Brakowało mi widoku dobrej jakości na części modelu -- 2 godziny temu, Robertas napisał: Andre's russian 1:72/1:76 scale AFV page 2.0: Содержимое коробки! (smallafv.blogspot.com) Dzięki. Teraz oglądnąłem i mogę coś napisać. Model ładnie wykonany, ale ma "małe" błędy. Model pojazdu produkcji lipiec/sierpień 1944 roku. - pastę "zimmerit" - nie ma - musi być - grzybki do dźwigu w wersji wczesnej - są - właz ładowniczego w wersji późnej - jest - siatkę na wlocie powietrza (komin powietrzny) - jest - kopuła D-cy jest przyspawana - tak powinno być - później nie jest już spawana do dachu wieży - panele gazowe na wieży - są - trzeba usunąć - później się pojawiają - błotniki powinny być wczesne 'dwa otwory' - pod śrubami mocującymi powinien być otwór - później są stosowane bez tych 'podwójnych otworów' - wczesne koła jezdne - są - mocowania osłon bocznych w wersji średniej - są Nawet zrobili odpowietrzenie zbiornika paliwa z prawej strony - i w tym czasie tylko tam to było. Później ze wszystkich czterech stron. Te elementy decydują o dacie produkcji. Inne detale pewnie będzie trzeba oglądnąć podczas budowy modelu. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 15 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2021 6 godzin temu, meser262 napisał: Brakowało mi widoku dobrej jakości na części modelu -- Dzięki. Teraz oglądnąłem i mogę coś napisać. Model ładnie wykonany, ale ma "małe" błędy. Model pojazdu produkcji lipiec/sierpień 1944 roku. - pastę "zimmerit" - nie ma - musi być - grzybki do dźwigu w wersji wczesnej - są - właz ładowniczego w wersji późnej - jest - siatkę na wlocie powietrza (komin powietrzny) - jest - kopuła D-cy jest przyspawana - tak powinno być - później nie jest już spawana do dachu wieży - panele gazowe na wieży - są - trzeba usunąć - później się pojawiają - błotniki powinny być wczesne 'dwa otwory' - pod śrubami mocującymi powinien być otwór - później są stosowane bez tych 'podwójnych otworów' - wczesne koła jezdne - są - mocowania osłon bocznych w wersji średniej - są Nawet zrobili odpowietrzenie zbiornika paliwa z prawej strony - i w tym czasie tylko tam to było. Później ze wszystkich czterech stron. Te elementy decydują o dacie produkcji. Inne detale pewnie będzie trzeba oglądnąć podczas budowy modelu. Pozdrawiam Krzysztof Zimmerit pewnie można dorobić, panele usunąć, ale czy malowania są poprawne dla tej wersji ? Żeby potem nie było, że kupię, zacznę robić, napalę się na 3-barwne kamo a wyjdzie, że musi być żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 15 Czerwca 2021 Share Napisano 15 Czerwca 2021 6 godzin temu, Klapouch napisał: ... 3-barwne kamo a wyjdzie, że musi być żółty W tym czasie stosowano trójbarwne malowanie - kolory - - RAL 7028 Dunkelgelb - RAL 6003 Olivgrün - RAL 8017 Rotbraun Fotka tylko w celach dyskusji. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi