Wojtek91 Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Witam Mój kolejny temat jest poświęcony małemu sportowemu autku z 265-konnym silnikiem, a mianowicie R5 Turbo. jako, że to Heller planowane są modyfikacje. Ponownie podejmuję próbę przekształcenia rajdówki w cywila. Mam nadzieję, ze model uda się wykonać na wyższym poziomie. Ucieszyło mnie ze wszystko da sie otworzyć. lecz otwieranie przedniej klapy pozostawia wiele do życzenia , co możecie zobaczyć na fotach. Oto foty początkowe: Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 No no zapowiada się ciekawa relacja... . Będę ty z chęcią zaglądał . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Ponownie podejmuję próbę przekształcenia rajdówki w cywila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Moja mama ma Renault 5, więc jak będziesz chciał jakiekolwiek zdjecia to napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Ciekawie,ciekawie ! Życzę powodzonka w budowie będę uważnie śledził relacje. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 Witam Moja mama ma Renault 5, więc jak będziesz chciał jakiekolwiek zdjecia to napisz Chętnie skorzystam. Co do modeliku to znalazłem w nim górę nadlewek i dziur po wtryskach, ale to nie problem. Poprawiłem deskę rozdzielczą i kierownice. Wszystkie otwory wentylacyjne silnika (zrobione seryjnie z plastiku) mam zamiar nawiercić i zrobić bardziej realistyczne siateczką. Pokazuje jeszcze zdjęcia bloku silnika (na razie bez części). Zrobilem też końcówkę rury wydechowej, lecz mój aparat nie chciał złapać na niej ostrości więc fotki będą później... Oto fotki: Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 3074817- Zagadaj jakich zdjęć potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 Witam Jako, że wkroczyłem na etap, który nazywa się: "Kończę wszystko co się da", przyszedł czas i na poczciwą R5'tke. Wiem, że pewnie dostane od Was w łeb jak powiem, że podczas roboty mało co zdjęć robiłem i taki skok w warsztacie, ale koniec lania wody - konkrety: -po dniach szpachlowania i szlifowania karoseria była gotowa do malowania. Mój wybór padł na tzw. francuski niebieski. PO pomalowaniu stwierdziłem, że wygląda trochę łyso i oto wylądował biały pasek na całej długości karoserii. -silnik dostał kable, rurki oraz chłodnicę i inne rzeczy, które mu były potrzebne. -postanowiłem coś zrobić z drzwiami (celem było przerobienie tego na cywila) toteż przy użyciu pokrywy silnika zrobiłem "wnętrze" drzwi, które będzie jeszcze ulepszane (dojdzie tapicerka itp.). -co do wnętrza to doszła konsola środkowa oraz nowa kierownica (z Golfa GTI) - ze stara miałem niemiły wypadek. -grill jak i tylne w(y)loty powietrza otrzymają siatkę z prawdziwego zdarzenia. -co do lakieru to ten modelik jako pierwszy z moich modeli dostanie perłę od Tamki. Oto zdjęcia: Silnik przed i po (pałąk będzie pomalowany): Ogólnie: Projekt drzwi: Postaram się porobić więcej zdjęć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 16 Listopada 2009 Share Napisano 16 Listopada 2009 Łoo kolorek piękny, paski gustowne, silnik zbyt plastikowo wygląda, ale podobają mi się dodatki. Dodasz coś jeszcze do deski rozdzielczej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 Łoo kolorek piękny, paski gustowne, silnik zbyt plastikowo wygląda, ale podobają mi się dodatki. Dodasz coś jeszcze do deski rozdzielczej ? Naturalnie. Można powiedzieć, że deska jest jeszcze w surowym stanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Zacny projekt. Życzę powodzenia. Malowanie fajnie dobrane. Jakie felgi planujesz do tego francuza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Mała podpowiedź: jeśli kładziesz lakier bezbarwny perłowy, a będziesz polerował model, musisz na perłę położyć kilka warstw zwykłego lakieru. Inaczej bez niego przy polerce wytrącisz perłę z lakieru i nie będzie to wyglądało za ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi