Jump to content

M4A3 - na zimowo- Hobby Boss 1/48

Adrianowro
 Share

Recommended Posts

Witam

Robiony prosto z pudła(plus lufa armo) , nie opierałem się na konkretnym wozie, takie luźne modelowanie.

Malowany głównie Gunze. Większość technik zastosowanych jest pierwszy raz więc może nie wyszło tak jak bym chciał , ale ogólnie jestem zadowolony.

Shermanofile proszę o łaskawy wymiar kary.

P1070466.jpg

P10704662.jpg

P1070468.jpg

P1070470.jpg

P1070471.jpg

P1070472.jpg

P1070474.jpg

P1070477.jpg

P1070478.jpg

P1070479.jpg

P1070480.jpg

P1070485.jpg

P1070488.jpg

P1070489.jpg

P1070490.jpg

Edited by Guest

A to jest 1:72 czy 1:35? Bo jakoś ostatnimi czasy ciężko jest rozróżnić tak się ludziska wytrenowały w tych małych skalach

Shermanofilem wprawdzie nie jestem ale pozwolę sobie dać kilka swoich uwag :

+ zimowe kamo ładnie pościerane prezentuje się naturalnie

+ snieżek tu i ówdzie ok choć troszkę powinien chyba być gdzieniegdzie przybrudzony jak na tak steraną maszynę

+ bambetle jak patrzy się na filmiki z tametgo okresu to właśnie załogi shermanów były największymi chomikami ich maszyny zawsze aż uginały się od różnego rodzaj "dobra"

a teraz

- co to jest toto na boku wyglada jak rury ew. pnie bambusa ale chyba mają to być pnie drzew

- błoto na układzie jezdnym wygląda rzeczywiście jak rdza ma się wrażenie że słyszy się ten pisk przy ruszaniu , znaczy inaczej bez WD40 chłopaki wogóle nie ruszą z miejsca

Tyle mojego , zaznaczam nie jestem specem od pancerki aliantów więc może się mylę , podaj jeszcze skalę proszę wtedy niektóre minusy (jak ten o bambusie ) wykasuję i zaczerwienię się.

Skala 1/48

Ten bale to miało być w założeniu pale drzewa jako dodatkowa osłona , zrobione z coś ala pałki wodnej stoi obok w koncie mieszkania

Błoto - trochę foto zakłamuje, używałem pigmentów.

Przypadkiem nie HobbyBoss? Nieźle Ci to wyszło! Ja niedawno skleciłem takiego samego tylko w standardowym malowaniu i golasa bez bagaży. Rozwiązała się zagadka tych blaszek, to osłony na wizjery, ja nie wiedziałem gdzie to wtrynić i odpuściłem. Jeszcze jakieś łańcuszki były

Pozdrawiam