Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kuro-czołg    :haha:

będę zaglądał co się z tego ulepi..... 

swoją drogą zastanawiają mnie jakie mają przemyślenia "projektanci" takich wytworów SF którzy pancerną wieżę z działem stawiają na "podwoziu" całkowicie nieopancerzonym z układem napędowym, siłownikami i całym instalacyjnym tałatajstwem na wierzchu podatnym na ostrzał ze zwykłej cięższej broni ręcznej

Napisano
3 godziny temu, M.A.V. napisał:

kuro-czołg    :haha:

będę zaglądał co się z tego ulepi..... 

swoją drogą zastanawiają mnie jakie mają przemyślenia "projektanci" takich wytworów SF...

Hehehe 😄, zostaw, nie próbuj,  toż to sci-fi, rok 2886 itp, realizm tu nie ma czego szukać 🤣

Napisano

w pierwszej chwili myślałem że ma łapki zamontowane tyłem do przodu....

ale wróciłem na początek gdzie jest foto na pudełku i się okazuje że jest OK

hehehe  projektanci tego zestawu nie przestają mnie zadziwiać  :mrgreen:

• Like 1
  • krzychu83 changed the title to Panzer Aufklärungs T.W.47/P1 "Kröte"
Napisano

😊 tak, ładny wydruk, a przy tej skali druk 3d to jedyny ratunek (oprócz własnej twórczości). Nic nie ma, kompletnie...

Napisano (edytowane)

jednolity, Khaki Grey

Kalki oczywiście, że ma, aczkolwiek nie będę się nimi wzorował , numery mi się średnio podobają więc wykorzystam już niepotrzebne od Tu-2 :)

17.jpg

16.jpg

18.jpg

21.jpg

Edytowane przez krzychu83
Napisano
51 minut temu, bulik58 napisał:

Ladny zabol, podoba sie. Moze taki kamuflaz :mrgreen: ? Nikt ci nie zarzuci ze malowanie to sci fiction?

(000000000).jpg.8ac09f8512a707623497c486ba506786.jpg

hehe, też myślałem a czymś podobnym,  nawet szukałem zdjęć różnych ropuch i ich kolorków :)

Napisano

Pięknie.

Zastanawiam się tylko, po co zamontowali wielką motocyklową lampę? Szperacz mocny powinien być moim zdaniem, do wyłuskiwania najmniejszego ruchu.

Napisano (edytowane)
W dniu 28.07.2021 o 20:04, Marcin M. napisał:

Pięknie.

Zastanawiam się tylko, po co zamontowali wielką motocyklową lampę? Szperacz mocny powinien być moim zdaniem, do wyłuskiwania najmniejszego ruchu.

Dzięki.

Tego zapewne najstarsi indianie nie więdzą 😉  Być może to jest jego (Yokoyamy) wizja szperacza

Tymczasem prace budowlane ciąg dalszy, pomalowany chodnik i bruk oraz popracowałem nad  stolarką okienną i podłogową :)

27.jpg

28.jpg

29.jpg

• Like 3
Napisano
W dniu 31.07.2021 o 15:17, Marcin M. napisał:

Pognij trochę ten parapet, bo by się nie ostał chyba taki. Bruk ok.

Tak, ale to pod koniec, jak gruzowisko będę robił, to ostatecznie co niego się pognie :)

Tymczasem trochę malowanka...

30.jpg

31.jpg

• Like 3
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowane)
W dniu 2.08.2021 o 21:54, Marcin M. napisał:

Bardzo ładna stolarka.

Dziękuję :)

To już jest koniec. "Trochę" czasu zajęło doprowadzenie podstawki do jako takiego wyglądu. Może jutro zdążą go obfotografować, jęśli nie to po urlopie.

Pozdrawiam

32.jpg

33.jpg

• Like 3