Dawid J Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 Cześć, Zastanawiam się który model F-15C wybrać w 1:72 +Academy 12506 F-15C MSIP II +Lion Roar L7205 McDD F-15C Eagle MSIP II USAF & ANG Ten Academy jest zdecydowanie tańszy, pytanie czy różnica w jakości jest aż tak wielka. Chcę po kilku latach sobie coś tam poskładać i zbyt wysoko poprzeczki nie mam zamiaru sobie stawiać. Bardziej chodzi o sprawdzenie, czy to jeszcze sprawia mi satysfakcję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mates Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 W tej skali, jak idzie o wersję C, jednak zabrałbym GWH. Ten Academy, który podałeś, to starszy wypust. Gdybyś robił wersję E, to mógłbym Tobie polecić Academy o numerze katalogowym 12550 albo 12568. Te same, nowe wypraski, zero kłopotów ze spasowaniem (budowałem dwa zestawy). Minusem w całym zestawie są dysze, warto wymienić na Airesa, ale trzeba ingerować w plastik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matys Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 Godzinę temu, Mates napisał: Gdybyś robił wersję E, to mógłbym Tobie polecić Academy o numerze katalogowym 12550 albo 12568. Te same, nowe wypraski, zero kłopotów ze spasowaniem (budowałem dwa zestawy). Minusem w całym zestawie są dysze, warto wymienić na Airesa, ale trzeba ingerować w plastik. Mudhen Academy z dyszami z żywicy to już prawie cena GWH, nie jestem pewien czy warto. Natomiast warto z Academy zrobić F-15K - dysze silników GE są całkiem okej. A wracając do F-15C - zdecydowanie idź w GWH, różnica pomiędzy nim a konkurencją (jest jeszcze Hasegawa na rynku) jest bardzo duża. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts