RH Napisano 18 Lipca 2021 Share Napisano 18 Lipca 2021 Kolejny stateczek to tytulowy Fiume 1:350 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 (edytowane) Całkiem przyzwoicie wyszedł, trochę szkoda że pokład (drewniany) bardziej nie jest zróżnicowany kolorystycznie, ale fajnie że chociaż washa dałeś Natomiast zupełnie nie przekonują mnie miękkie przejścia kolorów w kamuflażu... Rozumiem że takie nieregularne kleksy są trudne do maskowania więc bardzo człowieka wtedy kusi by iść na łatwiznę - oszczędzając kilka dni zabawy z taśmą i psikając takie rzeczy "z ręki" ale serio słabo to wygląda i model dużo traci. Edytowane 19 Lipca 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 (edytowane) Okręt nie stateczek , fajne to włoskie okręty, wizualnie praktycznie ta sama klasa co japońce. Twój Fiume całkiem spoko, miejscami na niektórych zdjęciach przez brak zaakcentowanego washa na pokładzie wygląda jak model kartonowy, co też wcale nie jest jakąś wadą , tak mi się skojarzyło z modelami gpm czy tam jsc Edytowane 19 Lipca 2021 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 Zgadzam się z MAV że przejścia powinny być ostre i czy ten szary nie powinien być ciemniejszy czy w innym odcieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 19 Października 2021 Share Napisano 19 Października 2021 Jak patrzę na zdjęcia nabieram ochoty na rozpoczęcie prac .......na jednym z jego bliźniaków który mam. ale...w trakcie prac jest Takao i Calcutta i najpewniej małżonka by stwierdziła, że dziecinnieje rozgrzebując kolejny. Mi się model kolegi podoba. Gdzie dokupiłeś pokłady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 20 Października 2021 Autor Share Napisano 20 Października 2021 11 godzin temu, cdarek napisał: Jak patrzę na zdjęcia nabieram ochoty na rozpoczęcie prac .......na jednym z jego bliźniaków który mam. ale...w trakcie prac jest Takao i Calcutta i najpewniej małżonka by stwierdziła, że dziecinnieje rozgrzebując kolejny. Mi się model kolegi podoba. Gdzie dokupiłeś pokłady? Niektóre od chińczyka na eBay a niektóre tu: https://www.plastmodel.pl/c/1049/akcesoria-do-budowy-okretow-dodatki-do-modeli.html Poza włochem już na finiszu ma zrobionego Rosjanina : pancernik Gangut tylko czekam na relingi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi