RH Posted July 18, 2021 Share Posted July 18, 2021 Kolejny stateczek to tytulowy Fiume 1:350 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 (edited) Całkiem przyzwoicie wyszedł, trochę szkoda że pokład (drewniany) bardziej nie jest zróżnicowany kolorystycznie, ale fajnie że chociaż washa dałeś Natomiast zupełnie nie przekonują mnie miękkie przejścia kolorów w kamuflażu... Rozumiem że takie nieregularne kleksy są trudne do maskowania więc bardzo człowieka wtedy kusi by iść na łatwiznę - oszczędzając kilka dni zabawy z taśmą i psikając takie rzeczy "z ręki" ale serio słabo to wygląda i model dużo traci. Edited July 19, 2021 by M.A.V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 (edited) Okręt nie stateczek , fajne to włoskie okręty, wizualnie praktycznie ta sama klasa co japońce. Twój Fiume całkiem spoko, miejscami na niektórych zdjęciach przez brak zaakcentowanego washa na pokładzie wygląda jak model kartonowy, co też wcale nie jest jakąś wadą , tak mi się skojarzyło z modelami gpm czy tam jsc Edited July 19, 2021 by Evildead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 Zgadzam się z MAV że przejścia powinny być ostre i czy ten szary nie powinien być ciemniejszy czy w innym odcieniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cdarek Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 Jak patrzę na zdjęcia nabieram ochoty na rozpoczęcie prac .......na jednym z jego bliźniaków który mam. ale...w trakcie prac jest Takao i Calcutta i najpewniej małżonka by stwierdziła, że dziecinnieje rozgrzebując kolejny. Mi się model kolegi podoba. Gdzie dokupiłeś pokłady? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted October 20, 2021 Author Share Posted October 20, 2021 11 godzin temu, cdarek napisał: Jak patrzę na zdjęcia nabieram ochoty na rozpoczęcie prac .......na jednym z jego bliźniaków który mam. ale...w trakcie prac jest Takao i Calcutta i najpewniej małżonka by stwierdziła, że dziecinnieje rozgrzebując kolejny. Mi się model kolegi podoba. Gdzie dokupiłeś pokłady? Niektóre od chińczyka na eBay a niektóre tu: https://www.plastmodel.pl/c/1049/akcesoria-do-budowy-okretow-dodatki-do-modeli.html Poza włochem już na finiszu ma zrobionego Rosjanina : pancernik Gangut tylko czekam na relingi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts