sokol Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Kiedyś popełniłem "Orła" z Hobby Bossa http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=4489&start=0, teraz przyszedł czas na jego większego brata, czyli "Orła" w skali 1:144. Model zbudowany z zestawu Trumpetera, bez większych modyfikacji - doszła tylko osłona pomostu i pobawiłem się światłami pozycyjnymi. Model w zasadzie jest łatwy do sklejenia, jednak kadłub wymaga sporej ilości szpachlówki, szczególnie przy sterach rufowych. Całość pomalowana (tak jak "Orzeł" 1:700) szaro-czarnym akrylem Vallejo. Wkrótce więcej fotek gotowego "Orła", a tu jest >> Fotorelacja z budowy ORP "Orzeł" << sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Napisałeś że pomalowałeś go szaro-czarnym Valleyo... Jest może jakiś zamiennik z HUMBROLA, PACTRY bądź MODEL MASTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 26 Maja 2008 Autor Share Napisano 26 Maja 2008 Dokładnie to jest farba Black Grey MC168. Niestety nie wiem czy jest jakiś zamiennik :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 A tam.... Nie szkodzi, choć byłoby pomocne w budowie mojego ORŁA III... Zamówię sobie tą farbę z NETA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 26 Maja 2008 Autor Share Napisano 26 Maja 2008 Uzupełnienie galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borch Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Tak dla jasności - te białe kółka na pokładzie to w rzeczywistości miejsca dookoła włazów gdzie może być zacumowany okręt ratunkowy. Te pierścienie to idealnie gładki, niczym nie malowany, lekko matowy metal w kolorze stali (pi razy oko). Sławek Pepłoński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Witam na okrętach się nie znam, model ładny czysto sklejony. Ten drugi też niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Tak dla jasności - te białe kółka na pokładzie to w rzeczywistości miejsca dookoła włazów gdzie może być zacumowany okręt ratunkowy. Te pierścienie to idealnie gładki, niczym nie malowany, lekko matowy metal w kolorze stali (pi razy oko). Sławek Pepłoński Wiecej fotek: klik Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 No to klops Uwierzyłbył ja Trumpkowi i nie sprawdzał włazów To już tak teraz zostanie, ale jak kiedyś ktoś Kilo zrobi 1:72 i będę robił następnego Orła to już zwrócę na to uwagę. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 No to klops Uwierzyłbył ja Trumpkowi i nie sprawdzał włazów Nie tylko wlazow ale i ja o nich nie wiedzialem. Brak Godla i tabliczek z nazwa na kiosku, zly wiatrochron no i orzelek na lewej stronie odwrocony Reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 ... Brak Godla i tabliczek z nazwa na kiosku To akurat jest Tylko nie zamontowane Orzeł, godełko i tabliczki z nazwami są na nowym mieszkaniu, a ja jeszcze tkwię na starym... planowe opóźnienie w przeprowadzce Więc pojawią się zdjęcia Orła z tymi detalami, ale w czerwcu Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Model fajny. Z natury łatwy. Ja takiego sklejałem z małego modelarza lecz niestety zatonoł przy pierwszej bitwie "Mama ściera kurze". Jeden z nielicznych okrętów podwodnych w polskiej marynarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Fajnie ... Schludnie, czysto i patriotycznie ... czekam na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi