RH Napisano 23 Lipca 2021 Napisano 23 Lipca 2021 Jeszcze na koniec zdjęcie rodzinne Jaków rożnej maści i rocznych firm Dla znawców nie powinno byc problemem ,jaki to numer Jaka Model dawno robione , w wersji jak to sie mówi muzealnej ,lub prosto z fabryki na pewno w sród nich ,jest 3,9,9T ,9DD ,7 11 Cytuj
MajorStachu Napisano 27 Lipca 2021 Napisano 27 Lipca 2021 Mam wrażenie że trochę za duże te szachownice, a tak to super Cytuj
Hubert Kendziorek Napisano 27 Lipca 2021 Napisano 27 Lipca 2021 Jaczki dość urocze były, więc i kolekcja podobnie. Analogiczny pomysł błąka mi się po głowie od jakiegoś już czasu. Aczkolwiek. Jaków-9DD to nigdy nie mieliśmy. Cytuj
RH Napisano 28 Lipca 2021 Autor Napisano 28 Lipca 2021 To prawda , pomyliło mi się z czasami kiedy zakupiłem w CSH jaka 9DD .Oczywiście ten model to Jak 9D a wracając do Jaka 9DD to byl to model z Airfixu 1:72 ,nie zbyt urodziwy ,ale w tych czasach nie patrzyło się na to (podobnie zresztą z P-39Q z tejże firmy 1:72). Ważne że był to model z drugiego obszaru płatniczego Czasami kupowało się dla samych obrazków z pudelek ,bo u nas raczej byly skromne .A w tym czasie oczywiście królowały modele z DDR i ZSRR no i Czechosłowacji Cytuj
RH Napisano 28 Lipca 2021 Autor Napisano 28 Lipca 2021 22 godziny temu, MajorStachu napisał: Mam wrażenie że trochę za duże te szachownice, a tak to super Szachownice w tych czasach byly różne dla przykładu wstawię zdjęcie z rodzinnego albumu wojka gdzie widac wielkości szachownic ,szczególnie widać jaka bolsza była na stateczniku 2 Cytuj
MajorStachu Napisano 28 Lipca 2021 Napisano 28 Lipca 2021 Dzięki za odpowiedź, skojarzyło mi się z szachownicami używanymi w Anglii gdzie były mniejsze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi