RH Napisano 23 Lipca 2021 Share Napisano 23 Lipca 2021 Jeszcze na koniec zdjęcie rodzinne Jaków rożnej maści i rocznych firm Dla znawców nie powinno byc problemem ,jaki to numer Jaka Model dawno robione , w wersji jak to sie mówi muzealnej ,lub prosto z fabryki na pewno w sród nich ,jest 3,9,9T ,9DD ,7 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Lipca 2021 Share Napisano 24 Lipca 2021 Fajna kolekcja Jaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 27 Lipca 2021 Share Napisano 27 Lipca 2021 Mam wrażenie że trochę za duże te szachownice, a tak to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 27 Lipca 2021 Share Napisano 27 Lipca 2021 Jaczki dość urocze były, więc i kolekcja podobnie. Analogiczny pomysł błąka mi się po głowie od jakiegoś już czasu. Aczkolwiek. Jaków-9DD to nigdy nie mieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Lipca 2021 Autor Share Napisano 28 Lipca 2021 To prawda , pomyliło mi się z czasami kiedy zakupiłem w CSH jaka 9DD .Oczywiście ten model to Jak 9D a wracając do Jaka 9DD to byl to model z Airfixu 1:72 ,nie zbyt urodziwy ,ale w tych czasach nie patrzyło się na to (podobnie zresztą z P-39Q z tejże firmy 1:72). Ważne że był to model z drugiego obszaru płatniczego Czasami kupowało się dla samych obrazków z pudelek ,bo u nas raczej byly skromne .A w tym czasie oczywiście królowały modele z DDR i ZSRR no i Czechosłowacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Lipca 2021 Autor Share Napisano 28 Lipca 2021 22 godziny temu, MajorStachu napisał: Mam wrażenie że trochę za duże te szachownice, a tak to super Szachownice w tych czasach byly różne dla przykładu wstawię zdjęcie z rodzinnego albumu wojka gdzie widac wielkości szachownic ,szczególnie widać jaka bolsza była na stateczniku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 28 Lipca 2021 Share Napisano 28 Lipca 2021 Dzięki za odpowiedź, skojarzyło mi się z szachownicami używanymi w Anglii gdzie były mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi