Jump to content

M1 ABRAMS z Revella

rtoipmodest
 Share

Recommended Posts

Zaczynam M1 z Revella. Tak po prawdzie to powracam do zaczętej zabawki. Nie przewiduje wielkich wodotrysków. Będą blaszki Part, gąski Hasegawy i trochę żywicy.

Na początek korekta prawego pancerza bocznego. Revell zrobił lustrzane odbicia. Co by było śmieszniej w instrukcji malowania jest pokazany poprawny podział.

f8baabb0cc958a78.jpg

Jeśli śledzisz 2gi temat o M1A1 to tam pisałem, że to nie będzie ta maszyna. Zbyt oklepana. Tam jest rysinek Berthy.

Z brudzeniami na pewno nie przesadzę, a już na pewno nie osmolę lufy.

• 2 weeks later...
  • 6 months later...

No w temat jak rozumiem o Abramsie:

Zaczynam M1 z Revella.
, w którym nie było up-date'a od czerwca, wrzucasz posta, który sprowadza się generalnie do tego, że kupiłeś książki i skończysz inny model. A po Abramsie ani śladu.

pzdr

EDIT:

O rany, Przyjrzałem się drugiej fotce z bliska i dopiero dojrzałem o co Ci chodziło Zasugerowałem się pierwszą Mea culpa posty do kasacji

pozdrawiam! ode mnie

Nie ma sprawy.

Prace nie pójdą za szybko bo jestem na etapie zbierania dokumentacji.

Zobacz ten wątek:

http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=105400&page=2

Czy ktoś nie majstrował przy tytule tego wątku?

• 3 weeks later...

Ha! Wreszcie ktoś się zdecydował na wczesnego Abramsa!!!! Super! Uwielbiam wersję M1

Mam takiego jednego głęboko zczajonego w szafie w skali 1/35 (rarytasik) i też mnie coraz bardziej doń ciągnie - nie ma to jak lata 80te

Sheridana mam na focie z ćwiczeń Ocean Venture (to trzeba wklepać w DOD) - z 82, LVTP-7 z ćwiczeń Cold Winter 88 (Norwegia)

Górny rząd: Sea Knight Liban 83, Marine Cold Winter 83, Snajper (Marine) Liban 83

2'gi rząd: Cold Winter 88, Team Spirit 86 (Korea), Floryda 81,

3'ci rząd: F-15 z Kadena AB (pocz lat 80), Hornet poł lat 80, Brim Frost 81 (Alaska)

4'ty rząd 3x Reforger (nie pamiętam lat).

Bardzo mnie cieszy, że jeszcze są osoby, które doceniają piękno klasycznych sprzętów

Oprócz Abramka, planuje też popełnić dio z ćwiczeń Iron Hammer 88 - Warrior z Challengerem (ten ostatni z fotki).

Wszelakiej pomyślności w roku 2009