kubamich1 Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Zaczynam pracę nad kolejnym modelem. Będzie to Scania T 142 wywrotka, na bazie holownika z Revella. Mam zamiar przerobić kabinę na dzienną ale nie bardzo mogę znaleźć dobre fotki takiej kabiny z boku na których można byłoby podejrzeć jak ją pociąć w celu skrócenia. Scania będzie typową skandynawską wywrotką w konfiguracji 6x2 z osią podnoszoną. Będzie to coś w tym rodzaju co na tej fotce: Boki kabiny już pocięte. Myślałem że wystarczy jak usunę fragment od drzwi do tylnej krawędzi przetłoczenia w kształcie okna. Zrobiłem tak , lecz jednak po wnikliwej analizie fotek oryginałów trzeba było zrobić kolejne dwa cięcia w tej części gdzie górny "pasek" -przetłoczenie idzie ku górze i wyciąć z niego 3mm. W tej chwili jest już dobrze tak jak w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 No projekt bardzo fajny , napewno wykonasz w 100% to co zaplanujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Fajny projekt siadam przy relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Projekt niezły, ale znając Kubamich'a1 napewno go wykona. I będzie Scania wyglądała tak jak na zdjęciu. A będziesz brudził model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Witam!! Ooo!! To dopiero sobie pod górkę zrobiłeś Ale pomysł mi się podoba. Rozumiem że Twój model wyjściowy to Scania z nosem?? Skrzynię też sam będziesz konstruował?? A w sprawie malowania coś wiesz jak ma wyglądać model?? Pozdrawiam i powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 Malowanie narazie sam nie wiem jakie będzie,skrzynię mam od Volva FL10 z Emeka które przerabiam na strażacki holownik. A model wyjściowy to revellowska Scania holownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Jako fanatyk modeli ciężarowych zasiadam na widowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 A mam pytanie czy zabudowa hakowca emka pasowała do scania wreckera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 W tej wywrotce którą mam ramę będę przerabiał bo jest trochę za szeroka-nie pasuje na ramę Scani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Volva FL10 z Emeka które przerabiam na strażacki holownik. No właśnie Co z Volvem? Jak coś, to możesz mi odsprzedać kabinkę od FL. Chętnie przyjmę szczególnie, że mógłbym zrobić drugi już model rodzimego strażaka Projekt zacny. Czekam na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 31 Maja 2008 Autor Share Napisano 31 Maja 2008 Ten projekt Volva bardzo aktualny tylko czasu mam mało . Może na emeryturze go skończe . Na razie kilka fotek Scani: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 Ładnie ci wyszła ta przeróbka kabiny, a co do projektu to bardzo fajny!! Czekam na dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 Zasuwasz jak mały kazio Ja czekam na foteczki Volva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 No, no u nas jeździ też scania wywrotka tylko 123 bez "noska" i chciałem ja przerobić. Ale czekam na efekt końcowy. P.S czy ma ktoś popcorn?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi