Jump to content

Grumman OV-1C (Roden) (1/48)

Grigori82
 Share

Recommended Posts

Model dosyć problematyczny w budowie kalki tragiczne rozsypujące się na kawałeczki po wyjęciu z wody wszelkie płyny mało co pomagają, oszklenie w moim zestawie zle

odlane jakieś dziwne mazy (boczne uchylne okiennice musiałem dorabiać samemu ,bo zestawowe były nie do przyjęcia), po za tym części dosyć dobrze zdetalowane ale z kolei

sporo nadlewek. Jednym słowem największe niedociągnięcia tego zestawu to niedbale odlane oszklenie i tragiczne kalki ,gdyby nie to jest to całkiem przyzwoity model oczywiście 

przy włożeniu sporej ilości wysiłku. 

Z dodatków :

-Blaszki "Eduarda" całe wnętrze

-Fotele żywiczne " Quickboost"

P1030465.JPG

P1030466.JPG

P1030468.JPG

P1030470.JPG

P1030472.JPG

P1030476.JPG

P1030481.JPG

P1030483.JPG

P1030484.JPG

P1030486.JPG

P1030491.JPG

P1030490.JPG

P1030492.JPG

P1030493.JPG

P1030495.JPG

P1030497.JPG

P1030498.JPG

P1030503.JPG

• Like 6

Model złożony przykładnie, koła chyba zdziebko rozjechane. To pędzel, prawda? Jak dla mnie zbyt jednolita powierzchnia, widoczny brak preshadingu. Ale w porównaniu z poprzednim - jest lepiej! :) Plusik za otwartą kabinę! :)  No i przydałoby się odrobinę washa położyć w komorach podwozia.

Edited by kozborn

13 godzin temu, M.A.V. napisał:

jedyne co mnie trochę dziwi to śnieżnobiałe luki na podwozie (ale nie upieram się - może tak go malowali)

Nie wiem, czy tylko ja mam takie odczucia, ale pędzlowanie białym, szczególnie glossem, u mnie równało się rujnowaniu modelu. najgorzej było przy pociskach rakietowych. Zawsze wychodziło mi grubo i nienaturalnie.