Filip144 Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Witam wszystkich. Jestem nowy ale mam pytanie na jaki kolor najlepiej pomalowac Scanie R500 jest to model Italeri 3829.Pierwszy raz bede skladal model.Powiedzcie od czego zaczac tzn.tak jak jest w instrukcji czy np. od kabiny oto zdjecie tego modelu oryginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Witam , Malować możesz jak tylko chcesz tzn jakie kolory Ci się podobają.Co do składania w instrukcji masz, że pierw od ramy to może jak pierwszy raz będziesz sklejał model trzymaj się instrukcji. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip144 Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 no mi sie podoba biały,czerwony i ten niebieski. Jak myślisz warto bedie dokupywac naczepe myslalem o takiej Italeri 0742 lub o tej (Italeri 3809) Jezeli kupiłbym jedna z nich to na jaki kolor najlepiej pomalowac scanie i jedna z tych naczep na jakie kolorki najlepiej czekam na odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 To pomaluj np Scanie na niebiesko, ale co do naczepy to nie wiem, ale na pewno nie kupuj "Italeri 0742 " bo to jest amerykańska naczepa nie do europejskich, więc jak coś bierz Italeri 3809. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Witaj Najlepiej jakbyś poszukał sobie w necie jakichś firmowych malowań i wtedy coś z tego wybierzesz co Ci się będzie podobało.Bo tak to trudno jest określić jak pomalować dany model czy zestaw.Każdy ma inny gust Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip144 Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 hmm Myslalem tak zeby pomalowac scanie na czarny metalic a naczepe zostawic czerwona czy jakis inny kolorek wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Hmm nawet by się ładnie komponowało sam miałem Mercedesa Black Edition z czerwoną naczepą.Jak Ci się tak podoba - tak zrób proste heh. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 A jak na biały słyszałem że biały coś odpada albo są jakieś problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Czy ja wiem czy z białym są problemy. Jak zrobisz wszystko tak jak trzeba to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Ja bym Scanię malował na piekny niebieski lub zielony... mi się takie kolory podobają najlepiej zerknąć w necie jakieś zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Tu masz fotki wielu zestawów. Na pewno coś znajdziesz co ci sie spodoba. http://www.lkw-infos.eu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Witaj pewnie nie masz areografu jeszcze kup więc spray deco color polecam ci kolor niebieski sam na taki pomalowałem te scanie jeżeli chcesz żółty pomarańczowy lub czerwony musisz najpierw pomalować na biało bo na ciemnym plastiku nie wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Daje 2 Opcje kolorów, które mi sie podobają Czerwony i biały Pomarańczowy i niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merida Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Jaki ci się podoba to zrobisz ps.Mam pytanko a jak moge zrobić jakiś efekt,że kolor jest stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Może go przejedz wodnym papierem ściernym tak 1500 to się troche matowy zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip144 Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2008 hmm a jak bym zrobil scanie a bialo a naczepe na czerwono?? nawet nawet by bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Filip zrób sobie dół (tzn.zderzak,nadkola i spojlery między osiowe) Scanii na czerwono a górę (kabinę) na biało mam tak pomalowana Magnumkę i powiem Ci że bardzo ładnie to wygląd Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi