jmx62 Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 (edytowane) Model Buffalo z Airfixa, mój pierwszy zakupiony w SH jeszcze przed Stanem Wojennym towarzysza Jaruzelskiego pochodził z 1980r. niestety nie przetrwał. Ten na zdjęciach to był mój drugi z 1994r. odnawiany przez mojego syna Łukasza jeszcze z czasów pędzla i Humbrola(słabo odkurzony bo mu jakieś paprochy siadły na fotkach ale co tam) jakieś 20 lat temu. Kalkomanie chyba z jakiegoś innego modelu(może Matchbox?) Edytowane 21 Września 2021 przez jmx62 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 12 Października 2021 Share Napisano 12 Października 2021 Fajny. Kiedyś miałem Revella, co nity miał jak parowóz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 a ja nie zapomnę Matchboxa pierwsze moje modele /różnokolorowy plastik/ przyjemnie się składał. nawet bez malowania wyglądał nieźle. Do tej pory mam z sentymentu większość modeli z tej firmy w stanie sklepowym. Buffala też sklejałem bez malowania i na tamte czasy to było nie byle co 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 Z M-xa też miałem, bardzo przyjemny model tylko mial bardzo delikatne golenie podwozia. Niestety nie zachował sie do dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 W drugiej edycji Airfxowego Buffalo były właśnie kalki na samolot z VF-2 i na maszynę z 453 Sqdn RAAF z Singapuru, TD-V. Pamiętam, bo sam go swego czasu "dziergałem". Ale kalki siadły mi lepiej i bez srebrzenia. Niestety, nie przetrwał przeprowadzki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi