hamp Posted October 31, 2021 Share Posted October 31, 2021 Witam, prosze o kontakt Kolegę co ma ten model, najlepiej w proszku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamp Posted November 1, 2021 Author Share Posted November 1, 2021 Nie chcę kupić, potrzebuję kilku informacji i skany dobrej jakości instrukcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Godzinę temu, hamp napisał: Nie chcę kupić, potrzebuję kilku informacji i skany dobrej jakości instrukcji Takie mogą być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamp Posted November 1, 2021 Author Share Posted November 1, 2021 Dzięki , o to mi chodziło. Ew. spotkał może Ktoś rysunki wieży w skali lub np. rysunki do jej samodzielnego wykonania? Chcę ten pojazd zrobić w 48, z czołgiem nie ma problemu, Flakvierling także dostępny, lampy Notek tez się znajdą. pozostaje kwestia oblachowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Cześć! Myślę, że tu możesz się bez problemu wykazać własną inwencją - ci co spawali te wieżę wtedy to też założę się, nie mieli rysunków do tego... Kiedyś rozmawiałem z weteranem przeciwpancernej jednostki SS na froncie wschodnim - on mi mówił, że mieli na podwoziu T34 przeciwpancerną 75-kę obudowaną płytami pancernymi dookoła. Spróbuj na podstawie tego co napisałem zbudować model - będziesz miał coś o zbliżonej dokładności jak model Dragona. Niestety, w wielu przypadkach chcąc zbudować jakiś fajny model jesteśmy skazani na domysły - chyba, że niesamowitym fuksem natrafi się na jakieś zdjęcie albo rysunek. A i tak może to być ciekawa przygoda... Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł PS. Jak będziesz to budował, to staraj sobie wyobrazić, że jest bardzo zimno, masz do dyspozycji tylko złom i palnik acetylenowy i spieszy ci się... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 1 godzinę temu, hamp napisał: Dzięki , o to mi chodziło. Ew. spotkał może Ktoś rysunki wieży w skali lub np. rysunki do jej samodzielnego wykonania? Chcę ten pojazd zrobić w 48, z czołgiem nie ma problemu, Flakvierling także dostępny, lampy Notek tez się znajdą. pozostaje kwestia oblachowania Tu masz trochę fotek gotowego modelu: https://www.mojehobby.pl/products/Flakpanzer-T-34.html A tu oryginał: http://beutepanzer.ru/Beutepanzer/su/t-34/t-34flak/t-34-flak.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Plany są tu: https://www.the-blueprints.com/blueprints/tanks/tanks-f/75559/view/flakpanzer_t-34/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Trochę historii powstania: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hamp Posted November 1, 2021 Author Share Posted November 1, 2021 Wielkie Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts