Gościu Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Dragon 1:35 Miał iść na złom, wygrzebałem go i to, co sie dało podleczyłem. Testowałem na nim obicia, filtrowania itd, jakos udało mi się to zniwelować Niestety resztę narzędzi mi wcięło(nietylko), pozostanie już w takim stanie. Stug III Po wygrzebaniu: Doprowadziłem do takiego stanu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Pięknie odratowany, tylko golutki taki, bidulek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Fajny. Jak na złom to nawet bardzo. Mógłbyś mu jeszcze połamać niektóre wystające na boki zęby gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Ładny model. Malowanie - przyzwoite. Brakuje mu jednak klamotów. Na wielu zdjęciach tych StuG-ów, widać jak nieziemsko były obładowane. Proponuję dołożyć jakieś skrzynki, narzędzia, może jakieś hełmy, broń na górny pancerz. Warto by dołożyć flagę, ułatwiającą samolotom identyfikację pojazdu. Ot, kilka moich subiektywnych uwag. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 To jest StuG Ausf. A ? Winterketteny na tej wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Ładny, tylko czy nie powinien być pobielony do takich gąsienic? nie wiem na jakich wersjach były gąsienice zimowe ale jak sama nazwa wskazuje przydałoby się wiaderko wapna... bardzo udana reanimacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Ale fajny . Bardzo fajny i mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 to teraz go lakierem i biala farba + pedzel z ciepla wada czyli tak zwany "efekt lakieru do wlosow" - na to gwaszem bialym i znou woda ... + valejo detale jakis filterek / delikatn szaro-zolty wash i bedzie git - znaczy przynajniej ja bede mile polechatany ;) Ale i ta wersjia mi sie podoba poza malymi deatlimi - nie do konca podobaja mi sie zacieki rdzy-syfu na budzie, troche chyba przeskalowane - ale tu chyba co kto lubi bo zawsze jakies foty mozna z za pazuchy wyjac. - za suchy za malo sniezny lub blotny jak na te gaski oczywiscie to wszystko moje subiektywne zdanie Rafale - bardziej jako teoretyka ostatnio niz modelarza. pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Rafał, zajrzyj do mojego BA-6 -> cukier puder lub mąka ziemniaczana i dadzą Ci spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 cukier puder lub mąka ziemniaczana i dadzą Ci spokój... zeby to bylo takie proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2008 Obawiam się, że pozostanie juz w takiej wersji jak jest, mam zbyt dużo bieżących modeli, by "stanąć" na tym. Nie mogę go "odnowić", musiałbym go kapać. Kolejna warstwa czegokolwiek..to byłby już pączek z lukrem, mnie cieszy że w ogóle żyje a nie stał sie dawcą organów(chociaż ostano mi ich brak) Zimowe kammo nie stanowi problemu, jest tyle opisanych sposobów, niemniej dziękuję za porady, zawsze człowiek się czegoś nauczy. Pocieszony meczem, myślę, skoro mam impuls..dłubnę kolejny model i: O dziwo..zaczynam go od skręcania śrubek...hm..pierwszy raz się z tym spotkałem. No nic, dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 heh ja wlasnie zanurzam w krecie po raz kolejny Panow od Zisa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2008 Taki dzień dziś..dziwny, mnie też spotkała "modelarska przygoda"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 mnie też spotkała "modelarska przygoda"... Etma przygoda!... to było lądowanie!? Piękny ten Stug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 o rany, co to będzie z tych śrubek? budujesz robota do sklejania modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PHILLIP Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Ten StuG na pierwszych 2 zdjęciach wygląda jakby był zniszczony i myślałem że zniszczonego go wykonasz. Ale widać ładnie go odrestaurowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2008 o rany, co to będzie z tych śrubek? budujesz robota do sklejania modeli? Wręcz przeciwnie, model do robienia roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 o rany... zazdroszczę produktywności... ja jak zawsze dłubię w małym i wrednym :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 No tak a co to za model Na pewno coś amerykańskiego albo izraelskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 No tak a co to za model paton jaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2008 paton jaki ? zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 A jednak Perszing, tak myślałem. Pikny ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 Rafale jak ja cierpie - co krok piekny model a ja nawet ostatnio 1 czesci skleic nie moge bo to bo tamto .... buuuuuu Fajnie zwaszowany ten hamerykaniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 Nie przejmuj się, też tak ostatnio mam:) Próbuje się zabrać do tigera ale ciężko to idzie... A czas pędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi