reggy Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Witajcie. Farba mi na trzech modelach schnie, a łapki świerzbią. Pora rozgrzebać coś nowego. Padło na Izraelską wersję Shermana. I pięknie łapie się w kolorystykę projektu Póki co skleiłem wózki jezdne i wieżę (poprawiłem spawy). Wózki są w pewnym stopniu ruchome. Mają sprężynki i metalowe tuby które zapewniają ruchomość jak w prawdziwym czołgu. Ładnie to siada pod wpływem ciężaru. Bandaże gumowe są oddzielnie, co ułatwi mi malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Reggy widzę że rozkręcasz projekt, znów jakś fajny modelik się szykuje. Co do modelu to wybrałeś ciekawą pozycję, bo jak na razie to prawie same współczesne czołgi. Czekam na dalsze postępy i życzę powodzonka w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Widzę Reggy, że lubisz taki pancerny mix. Raz coś drugowojennego niemieckiego, raz amerykańskiego, a teraz izraelskie i w dodatku z lat po II wojnie światowej. Póki co skleiłem wózki jezdne i wieżę (poprawiłem spawy). Wózki są w pewnym stopniu ruchome. Mają sprężynki i metalowe tuby które zapewniają ruchomość jak w prawdziwym czołgu. Ładnie to siada pod wpływem ciężaru. Więc może warto zainwestować we Friule (chyba są)??? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 No wreszcie coś budujesz Reggy Jak zawieszenie ruchome to i może jakieś inne gąski tam wstawisz? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2008 I tak przykleję zawieszenie na nieruchomo i dam zestawowe gąski :P Nie lubię, jak mi się coś w modelu majta. Przez noc trochę skleiłem. Miałem problemy ze spasowaniem osłony transmisji i z tą belką ze śrubami i górą kadłuba. I ten czołg ma fajną lufę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 I ten czołg ma fajną lufę Very Happy Co prawda, to prawda. Lufa imponujących rozmiarów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Lufa jest piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Lufa jest piękna i spawy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 O jak fajowo . Ciekawy modelik widzę robisz, a i w twoim wykonaniu to będzie cudo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Nie lubię, jak mi się coś w modelu majta. I tu cie popre dlatego nigdy nie robie ruchomego podwozia, nie kupuje friulów i kleje na stałe łańcuchy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Reggy haha..nosz teraz toś zaczął...kolejny(!?) model(!?) pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Reggy ile kosztował ten model? też mam na niego chrapkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2008 Mnie kosztował magiczną kwotę 69 zł Ale to była okazja - jakoś parę miesięcy temu ten model załapał się na paranormalną obniżkę cen (na allegro też po tyle chodził). Ale partia tanich modeli była mała - na mnie na szczęście czekał jeden pod ladą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Mnie kosztował magiczną kwotę 69 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Wszystko git, tylko ja bym dorzucił do niego zestawik edzia. Robiłem M-51 z Academy i Edzia i na prawdę nowa jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Tak się zastanawiam, Reggy będzie jakaś dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 Wszystko git, tylko ja bym dorzucił do niego zestawik edzia. E, zostanę przy tym co dał Dragon. Jest wszystko co najbardziej potrzebne, błotniki, osłony lamp, jakieś zaczepy na ekwipunek, łańcuszki. Mi tam starczy. Trochę poskładałem. Złożyłem gąsienice. Co ciekawe - są one gumowe (Dragon Styrene), ale składają się z 80 elementów! Po prostu gąska i 79 zębów! Trochę roboty było, ale jakoś się udało. Nie wiem czy opłaca się jeszcze szlifować zęby. Skleiłem też właściwie większość plastiku i zacząłem blachy. Swoją drogą, skomplikowany obły kształt kadłuba nie ułatwia klejenia przednich błotników. Ale jakoś się udało. A dioramka - nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Kruca... Ale potężne działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Jak zegniesz gąske to one się nie poodrywają... ???? Wygląda to słabowicie łączenie gumy i plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 Jak zegniesz gąske to one się nie poodrywają... ? Wiesz, to nie jest ta zwykła guma, to jest Dragon Styrene, te ich specjalne tworzywo - nitro i wszystkie kleje reagują z nim tak jak z plastikiem i świetnie się to wszystko trzyma. Mogę normalnie zęby szlifować papierem i nie ma groźby że odpadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 reggiemu to zawsze fajne modele sie do rąk pchają zapowiada się super i ta lufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Że Reggy jest inny to już wiemy od dawna. Ale, że wam chłopaki tak ta lufa imponuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Ale, że wam chłopaki tak ta lufa imponuje... Mi imponuje nie tyle lufa, co ciekawie wykonany hamulec wylotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 hamulec wylotowy Niczym gofrownica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi