SnaQ Napisano 13 Listopada 2021 Napisano 13 Listopada 2021 9 godzin temu, AchtungCancer napisał: Teraz Heller a potem Hobby Boss? Kolega lubi mocne doznania. Albo ma wstydliwy masochistyczny fetysz. Przepraszam bardzo, ale Renówka z Hobby Boss to bardzo ładny i świetnie spasowany model. O lata świetlne wyprzedza hellerowskie mydło. Mam go aktualnie na warsztacie. Jedyne uwagi jakie mam to brak podcięcia w narożniku pokrywy nadsilnikowej, wnętrze odwzorowane w wersji muzealnej (a nie historycznej) oraz brak numerów i faktury na pancerzu. 2 Cytuj
robertmodelarz Napisano 13 Listopada 2021 Autor Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) 12 godzin temu, SnaQ napisał: Przepraszam bardzo, ale Renówka z Hobby Boss to bardzo ładny i świetnie spasowany model. O lata świetlne wyprzedza hellerowskie mydło. Mam go aktualnie na warsztacie. Jedyne uwagi jakie mam to brak podcięcia w narożniku pokrywy nadsilnikowej, wnętrze odwzorowane w wersji muzealnej (a nie historycznej) oraz brak numerów i faktury na pancerzu. Zgadzam się w w/w opinią: Blaszka, full wnętrze i ogniwkowe gąsienice w standardzie- nic więcej nie trzeba. Hobby Boss 83806 French R35 Light Infantry Tank https://www.mojehobby.pl/products/French-R35-Light-Infantry-Tank.html Osobiście celuję w tego: Hobby Boss 83893 French R39-Pz.Kpfw 35R(f) Z dłuższą lufą i ogonem. Dwie kopułki dowódcy, dwa rodzaje bocznych wizjerów....Można zrobić Polaka z Francji, i Niemca-gdzieś z Europy. https://www.mojehobby.pl/products/French-R39-Pz.Kpfw-35R-f.html Takiego: Edytowane 14 Listopada 2021 przez robertmodelarz 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 14 Listopada 2021 Autor Napisano 14 Listopada 2021 Pierwsze plamy kolor Vert Olive : 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 18 Listopada 2021 Autor Napisano 18 Listopada 2021 (edytowane) Picasso to ze mnie nie będzie. Farbę porządnie wymieszałem i rozcieńczyłem w osobnym kieliszku. Pędzel nowy, mixtura kiepsko kryje (HATAKA z początku produkcji-podobno jakaś wadliwa partia). Malowanie czarnych linii- masakryczne, model mały, łapy się trzęsą.......Pierwsze nieudolne próby: Kamuflaż po poprawce aerografem i lekkim bruzdingu: Widać odbity paluch na zawieszeniu -do korekty po przez delikatne pudrowanie pigmentem. Edytowane 17 Marca 2023 przez robertmodelarz 5 Cytuj
robertmodelarz Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Nakleiłem kalkomanie numer fabryczny 51004 - 21 Batalion Czołgów Lekkich, wóz internowany na Węgrzech. Kalki zabezpieczyłem Sidoluxem. Nie do końca udany bruzding pigmentami i specyfikami Ammo Mig oraz AK Interactive. Z biżuterii doszedł łańcuch od RbModel. Tyle w tym temacie. zapraszam do galerii. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez robertmodelarz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi