SnaQ Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 9 godzin temu, AchtungCancer napisał: Teraz Heller a potem Hobby Boss? Kolega lubi mocne doznania. Albo ma wstydliwy masochistyczny fetysz. Przepraszam bardzo, ale Renówka z Hobby Boss to bardzo ładny i świetnie spasowany model. O lata świetlne wyprzedza hellerowskie mydło. Mam go aktualnie na warsztacie. Jedyne uwagi jakie mam to brak podcięcia w narożniku pokrywy nadsilnikowej, wnętrze odwzorowane w wersji muzealnej (a nie historycznej) oraz brak numerów i faktury na pancerzu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) 12 godzin temu, SnaQ napisał: Przepraszam bardzo, ale Renówka z Hobby Boss to bardzo ładny i świetnie spasowany model. O lata świetlne wyprzedza hellerowskie mydło. Mam go aktualnie na warsztacie. Jedyne uwagi jakie mam to brak podcięcia w narożniku pokrywy nadsilnikowej, wnętrze odwzorowane w wersji muzealnej (a nie historycznej) oraz brak numerów i faktury na pancerzu. Zgadzam się w w/w opinią: Blaszka, full wnętrze i ogniwkowe gąsienice w standardzie- nic więcej nie trzeba. Hobby Boss 83806 French R35 Light Infantry Tank https://www.mojehobby.pl/products/French-R35-Light-Infantry-Tank.html Osobiście celuję w tego: Hobby Boss 83893 French R39-Pz.Kpfw 35R(f) Z dłuższą lufą i ogonem. Dwie kopułki dowódcy, dwa rodzaje bocznych wizjerów....Można zrobić Polaka z Francji, i Niemca-gdzieś z Europy. https://www.mojehobby.pl/products/French-R39-Pz.Kpfw-35R-f.html Takiego: Edytowane 14 Listopada 2021 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Listopada 2021 Autor Share Napisano 14 Listopada 2021 Pierwsze plamy kolor Vert Olive : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Listopada 2021 Autor Share Napisano 18 Listopada 2021 (edytowane) Picasso to ze mnie nie będzie. Farbę porządnie wymieszałem i rozcieńczyłem w osobnym kieliszku. Pędzel nowy, mixtura kiepsko kryje (HATAKA z początku produkcji-podobno jakaś wadliwa partia). Malowanie czarnych linii- masakryczne, model mały, łapy się trzęsą.......Pierwsze nieudolne próby: Kamuflaż po poprawce aerografem i lekkim bruzdingu: Widać odbity paluch na zawieszeniu -do korekty po przez delikatne pudrowanie pigmentem. Edytowane 17 Marca 2023 przez robertmodelarz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Nakleiłem kalkomanie numer fabryczny 51004 - 21 Batalion Czołgów Lekkich, wóz internowany na Węgrzech. Kalki zabezpieczyłem Sidoluxem. Nie do końca udany bruzding pigmentami i specyfikami Ammo Mig oraz AK Interactive. Z biżuterii doszedł łańcuch od RbModel. Tyle w tym temacie. zapraszam do galerii. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi