Pafica Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Jakoś zachciało mi się czegoś brzydkiego i szwabskiego Wybór padł na jagdpanzera w skali 1/76 za 31 zeta Przepak matchboxa. Nawet niezła sklejalność, ale gąski to juz kpina. Brakuje na nich co dziesiątego zęba. No, ale czego ja wymagam ad takiego seniora? Będzie w dunkelgelbowo-czekoladowe plamy z 44 i ostfrontu. Jego przeznaczeniem będzie winieta, z kawałkiem drogi i dwoma paznokciami. Liczę na pomoc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Brakuje na nich co dziesiątego zęba. Pewnie gdzieś zgubił albo na wojnie mu wytłukli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Nie ma zębów... No tak jak przystało na seniora... DŻIZAS... To jeszcze ludzie to sklejają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Wybór padł na jagdpanzera w skali 1/76 za 31 zeta Przepak matchboxa. Trzeba było dołożyć jakieś 7 zł i byś miał dragonowskiego w 1/72. Ale trzymam kciuki i powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 http://www.jadarhobby.waw.pl/dragon-7276-jagdpanzer-early-p-11605.html dokladnie to 6 zl. No ale czasamo dobrz sie zhardcorowac. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Pewnie gdzieś zgubił albo na wojnie mu wytłukli. Albo ukradli. Trzeba było dołożyć jakieś 7 zł i byś miał dragonowskiego w 1/72 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Tak jak koledzy wyżej, przepłaciłeś stary. Ten model powinie być sprzedawany max za 24zł ale Revell trzepie kasę za samo info że to "nowość" na takich (bez obrazy, ale tak oni myślą) "frajerach" jak Ty Jedyne plusy modelu to pierwsza para kól stalowa oraz wydechy odpowiedniego typu. Ps - porównywałem jego wielkość do wielkości Jagdpanzera IV Italeri (ex-ESCI) i wygląda jak liliput. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 11 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2008 Tak, tylko co to za sztuka zbudować dragona? Zbudować takie cuś to jest sztuka! A tak na serio to zobaczyłem go w sklepie (zabawkarskim by nie było, bo modelarskiego u nas nie ma) to już nawet nie wchodziłem do netu sprawdzić co to za cholerstwo, tylko kase na ladę i szczęśliwy lecę do domku. Wiecie jakto jest. No, a postępy są, jak na mnie ogromne-prawie cały układ jezdny zrobiony, tylko poprawić bandaże i przerobić dwie pary pierwszych kółek na stalowe, bo przez nieuwagę też zrobiłem je z bandażami I zabawiam się właśnie w "pocienianie" osłon. Fajna robota Wienietka się krystalizuje- jagdpanzer gdzieś na skraju drogi i dwóch biegnących niemiaszków obok niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 Z tego co widzaiałem to osłony często były zdejmowane. I wogóle bez nich pojazd wygląda lepiej. Ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 Z tego co widzaiałem to osłony często były zdejmowane.I wogóle bez nich pojazd wygląda lepiej. Oczywiście, że osłon często nie było, lub nie były montowane. Ja budując Jagdpanzera IV L70 Johana Hubera, także ich nie montowałem. Zresztą, aby nie być gołosłownym, kliknijcie poniższy link: Jagdpanzer IV L70 JH w moim wykonaniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 no fajnie to wygląda mi się wydaje że nie powinieneś mątować tych płyt bo ogółem model zgrabniejszy będzie ale to już do twojej decyzji należy Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d@d@mian Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 Ja mam z przepaku matchboxa M24 ale za swojego dałem 15 zł Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 11 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2008 No, u mnie też m26 za grosze- 17zł. I z przepaków matchboxa kupiłem se jeszcze wespa, priesta i firefly, wszystko za 17. Tylko, że "firefleja" już zepsułem, "stopiłem" mu wieżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 12 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2008 Makabra, przeprawę to ja z tymi gąskami miałem, nawet niechcący połamałem kadłub. No, ale jakoś to jest, nawet trochę zwisy mi wyszły. Ze srebrzeniem poszedłem na całość, teraz bądę musiał zamalowywać... oczywiście gąski też muszę jescze poprawić gdzieniegdzie... Całe szczęście, z tej strony nie będzie całkiem gąsek widać, bo będą nieco w piachu zagrzebane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 nawet trochę zwisy mi wyszły Zwisy, bardzo ładne jak na gumisie. Jednak pancerz za nimi, dziwnie się świeci... Czyżby nadmiar kleju?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 12 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2008 Po prostu robiąc zwisy gąski kleiłem do pancerza (inaczej się nie dało) cyjanoakrylem, i siłą rzeczy musiałem pancerz zafajdać. Podmaluje się :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 ten klej możesz wykorzystać jako fakturę błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 13 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2008 Dobra ajdija! Mam jeszcze pytanie-na niektórych modelach tego pojazdu są zaczepy do osłon, a na niektórych nie ma. To jak?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 13 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2008 Powoli, powoli, ale idzie. Skleiłem górę z dołem, wywaliłem zapasową gąskę i dałem sam "uchwyt" Jak wszystko się uda, jutro pójdzie pierwsza warstwa piaskowego. Ale musiecie mi najpierw powiedzieć co z tymi zaczepami! Bo ja jestem zielony. Miała je tylko późna wersja czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 fajny ci to idzie , czekam na dalsze postępy i fotki oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Pomalowany, obrudzony.... jeszcze teraz najgorszy moment, czyli wszystkie duperele: podmalowywanie, ścieranie tego co niepotrzebne, finishowanie brudzenia.... Pewnie niedługo wrzucę go do galerii, a winietkę zajmiemy się później, dobrze? -Dobze plosem paniom! Aha- naprawdę przepraszam za tragiczne zdjęcia, ale czasu jakoś mało, mimo iż wakacje z pasem..(nawet już na nim) Pozwoliłem go sobie nazwać- Krasula! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 No i kolejny raz spelnia sie teoria modelarska mowiaca, ze malowanie to wieksza czesc sukcesu. Wiadomo sam model wysokich lotow nie jest. Ale za to ladnie go pomalowales i za to duzy plus. Coraz lepsze te Twoje prace. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 o tak coraz lepsze - malowanie jest bardzo fajne, dobra robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Wielkie dzięki. Malowanie to pędzel i humbrole, i co ciekawe to mój pierwszy "prawdziwy" washing, więc nieco nie wyszedł, ale i tak jestem zadowolony. Wienieta to będzie kawałek drogi, sucho jak diabli, żółta trawa, Krasula gdzieś na poboczu, obok niej szwab celujący z mausera, i drugi paznokieć biegnący. To będzie już relaks, więc jak nie wyjdzie to i tak się tym nie przejmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Z ilością zdjęć to chyba zaszalałeś,niemniej, jesteś już na dobrej drodze, by zaprzestać,bądź zminimalizować dry brush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi