Przemo1CK Posted June 8, 2008 Share Posted June 8, 2008 Witam! Przed momentem skończyłem najnowszego Blitza z Tamki. Do tego dodatki z Italeri: field tool workshop... Pozdrawiam Przemo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted June 8, 2008 Share Posted June 8, 2008 Po co te liscie? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JŚ Posted June 8, 2008 Share Posted June 8, 2008 (edited) Robiłeś fotki, podczas gdy łańcuch dyndał, przez co wyszedł niewyraźnie. Wykonanie ładne, bo i dużo nie trzeba tu zmieniać. Bardzo porządne malowanie, ładnie naniosłeś Panzergrau. Ciekawe ślady eksploatacji. Jedna uwaga. Ta swastyka jest nieproporcjonalnie mała do całej flagi. Tamiy'owskim modelem jestem zachwycony (kupiłem 3 egzemplarze). Przemo, jak widać ubiegłeś mnie na forum z wystawieniem tego modelu- gdyby nie awaria aerografu, mój afykański Blitz byłby już w piątek.. Edited June 8, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claoodiush Posted June 8, 2008 Share Posted June 8, 2008 Może się czepiam ale czy prezentowany przez ciebie zestaw istniał kiedykolwiek?? Bo poważnie się zastanawiam nad sensownością takiego rozwiązania (zestawu)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmokHaosu Posted June 8, 2008 Share Posted June 8, 2008 Ciężko było by coś ustawić na pace żeby w tym czymś zmienić silnik, bo chyba do takich operacji to służy. Poza tym widać papierowość flagi, która jest słabo ułożona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzelu Posted June 8, 2008 Share Posted June 8, 2008 Blitz wykonywany po raz tysiąckrotny nie jest specjalnie podniecającą konstrukcją, choćby nawet był z Tamiyi, ale mania zobowiązuje... Natomiast niezaszpachlowane ślady po wypychaczach na deskach skrzyni za kabiną to ....................(uzupełnić samodzielnie). Jak na autora publikacji w poważnym czasopiśmie modelarskim strasznie zaniżyłeś loty. Weź się w garść, chłopie. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemo1CK Posted June 8, 2008 Author Share Posted June 8, 2008 Jak na autora publikacji w poważnym czasopiśmie modelarskim strasznie zaniżyłeś loty. Powiedz to mojej żonie :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted June 8, 2008 Share Posted June 8, 2008 Może się czepiam ale czy prezentowany przez ciebie zestaw istniał kiedykolwiek?? Bo poważnie się zastanawiam nad sensownością takiego rozwiązania (zestawu)... Ciężko było by coś ustawić na pace żeby w tym czymś zmienić silnik, bo chyba do takich operacji to służy Też sie nad tym zastanawialem. Ale warsztaty polowe podążały za wojskami pancernymi, a takie "dzwigi" musiały być jakoś przewożone. I poprostu, prozaicznie mogłybyć tak załadowane na Opla. Innego rozwiązania nie widze. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted June 9, 2008 Share Posted June 9, 2008 Ale słaby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted June 11, 2008 Share Posted June 11, 2008 Przemo, kiedy będziesz mógł wrzucić Opla Blitza w malowaniu rosyjskim? Tego z "poważnego pisma"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts