Przemo1CK Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 Witam! Przed momentem skończyłem najnowszego Blitza z Tamki. Do tego dodatki z Italeri: field tool workshop... Pozdrawiam Przemo Cytuj
JŚ Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 (edytowane) Robiłeś fotki, podczas gdy łańcuch dyndał, przez co wyszedł niewyraźnie. Wykonanie ładne, bo i dużo nie trzeba tu zmieniać. Bardzo porządne malowanie, ładnie naniosłeś Panzergrau. Ciekawe ślady eksploatacji. Jedna uwaga. Ta swastyka jest nieproporcjonalnie mała do całej flagi. Tamiy'owskim modelem jestem zachwycony (kupiłem 3 egzemplarze). Przemo, jak widać ubiegłeś mnie na forum z wystawieniem tego modelu- gdyby nie awaria aerografu, mój afykański Blitz byłby już w piątek.. Edytowane 8 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj
Claoodiush Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 Może się czepiam ale czy prezentowany przez ciebie zestaw istniał kiedykolwiek?? Bo poważnie się zastanawiam nad sensownością takiego rozwiązania (zestawu)... Cytuj
SmokHaosu Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 Ciężko było by coś ustawić na pace żeby w tym czymś zmienić silnik, bo chyba do takich operacji to służy. Poza tym widać papierowość flagi, która jest słabo ułożona. Cytuj
rzelu Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 Blitz wykonywany po raz tysiąckrotny nie jest specjalnie podniecającą konstrukcją, choćby nawet był z Tamiyi, ale mania zobowiązuje... Natomiast niezaszpachlowane ślady po wypychaczach na deskach skrzyni za kabiną to ....................(uzupełnić samodzielnie). Jak na autora publikacji w poważnym czasopiśmie modelarskim strasznie zaniżyłeś loty. Weź się w garść, chłopie. ;) Cytuj
Przemo1CK Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Napisano 8 Czerwca 2008 Jak na autora publikacji w poważnym czasopiśmie modelarskim strasznie zaniżyłeś loty. Powiedz to mojej żonie :P Cytuj
czak45 Napisano 8 Czerwca 2008 Napisano 8 Czerwca 2008 Może się czepiam ale czy prezentowany przez ciebie zestaw istniał kiedykolwiek?? Bo poważnie się zastanawiam nad sensownością takiego rozwiązania (zestawu)... Ciężko było by coś ustawić na pace żeby w tym czymś zmienić silnik, bo chyba do takich operacji to służy Też sie nad tym zastanawialem. Ale warsztaty polowe podążały za wojskami pancernymi, a takie "dzwigi" musiały być jakoś przewożone. I poprostu, prozaicznie mogłybyć tak załadowane na Opla. Innego rozwiązania nie widze. Pozdrawiam. Cytuj
Mierzu Napisano 11 Czerwca 2008 Napisano 11 Czerwca 2008 Przemo, kiedy będziesz mógł wrzucić Opla Blitza w malowaniu rosyjskim? Tego z "poważnego pisma"? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi