MajorStachu Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Witam! Przedstawiam model Pzkpfw2 od zvezdy malowany sprayem tamiyi. Przez przypadek urwałem kaem i będę go musiał dorobić z cienkiego druta. Proszę o ocenę. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 No nie no. Nawet narzędzi nie pomalowales osobno. Rozumiem że nie masz aerograf ale czy nie warto zamiast psikania sprejem pomalować wszystko pędzelkiem. Popatrz na tutorial z youtuba i weź w końcu zrób postęp bo wszystkie modele w ten sam sposób robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 @MajorStachu jesteś z tego modelu zadowolony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 17 minut temu, Evildead napisał: @MajorStachu jesteś z tego modelu zadowolony ? Po części, w realu dużo lepiej wygląda ale nie wszystko dobrze zrobiłem, zdjęcia trochę przeinaczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 (edytowane) 8 godzin temu, patrykd napisał: No nie no. Nawet narzędzi nie pomalowales osobno. Rozumiem że nie masz aerograf ale czy nie warto zamiast psikania sprejem pomalować wszystko pędzelkiem. Popatrz na tutorial z youtuba i weź w końcu zrób postęp bo wszystkie modele w ten sam sposób robisz. Robię jak chce to są w końcu moje modele i mogę je nawet pomalować na kolorowo, rozumiem że pewne rzeczy robie źle ale to nie znaczy że masz odpisywać w taki sposób wyluzuj. Pozdrawiam Edytowane 8 Grudnia 2021 przez MajorStachu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 37 minut temu, MajorStachu napisał: Po części, w realu dużo lepiej wygląda ale nie wszystko dobrze zrobiłem, zdjęcia trochę przeinaczają. Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 Hm... Autorze, pytasz się o ocenę tzn. że musisz być przygotowany także na „druzgocącą” krytykę Więc nie miej pretensji, że ktoś napisał szczerze, że mu się bardzo nie podoba.. Ad meritum: moim zdaniem (ale to jest moim ) skala i związane z nią siłą rzeczy uproszczenia zobowiązują jednak do stosowania pewnych technik. Tu nie wiem czy nie lepiej by się sprawdziło kilka cienkich warstw pędzlem, niż ten spray. Na zbliżeniach wydać wyraźnie, że model miejscami jest po prostu zalany, ale to są właśnie ograniczenia szprejowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 15 godzin temu, MajorStachu napisał: Proszę o ocenę. 3 godziny temu, MajorStachu napisał: 12 godzin temu, patrykd napisał: No nie no. Nawet narzędzi nie pomalowales osobno. Rozumiem że nie masz aerograf ale czy nie warto zamiast psikania sprejem pomalować wszystko pędzelkiem. Popatrz na tutorial z youtuba i weź w końcu zrób postęp bo wszystkie modele w ten sam sposób robisz. Robię jak chce to są w końcu moje modele i mogę je nawet pomalować na kolorowo, rozumiem że pewne rzeczy robie źle ale to nie znaczy że masz odpisywać w taki sposób wyluzuj. To po co prośba o ocenę? Być może chodzi tylko o oceny pozytywne - trzeba było to zaznaczyć! 15 godzin temu, MajorStachu napisał: Przez przypadek urwałem kaem i będę go musiał dorobić z cienkiego druta. Nie musisz. W tym pojeździe mieli też zamontowane 2 cm Kw.K.30 - fotka w Panzer Tracts 2-1 na stronie 2-1-48 . I to by pasowało do tego modelu - i w tej konfiguracji MG nie było. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi