Observer Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 W moje ręce wpadł fajny zestaw erjedynki w wypasionej wersji M. Jako, że nie jest to pierwszy mój motocykl, tym razem zdecydowałem się na waloryzację. Dodatki mają obejmować tarcze, zaciski, całe przednie zawieszenie, amortyzator gazowy tylny, elementy ozdobne, śrubki śrubeczki na ramie, silniku i wahaczu, carbon i jeszcze jakieś pomniejsze detale. A tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Na chwilę obecną uporałem się z silnikiem, ramą, ramą pomocniczą, amortyzatorem, po części z wahaczem, zestawem napędowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Udało się jeszcze trochę przerobić opony na "torowane" i pomalować felgi. Jest to specjalny lakier "racing blue" w sprayu. Dla mnie trochę ciężkie jest malowanie sprayem felgi pod wieloma kątami, tak żeby czegoś nie zalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2021 Czas na montaż, na razie mam tyle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Robiłem tą R1 w zeszłym roku i jest w wątku warsztatowym. Moja drobna uwaga to brak wypełnienia w tylnym wahaczu i brak carbonu na błotniku . Edytowane 30 Grudnia 2021 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 Fakt zapomniałem trochę z tym carbonem, dzięki bo na tym etapie jest to do jeszcze możliwe do poprawy. Póki co wmontowałem silnik w ramę i skleciłem tylny zacisk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2022 Udało się uzupełnić brakujący carbon na błotniku, przy okazji dorobiłem jeszcze kilka carbonowych osłon układu wydechowego i zadupek. Dalsza część montażu, zostało jeszcze kilka detali. Swoją drogą ciężko będzie teraz operować tym szkieletem żeby czegoś nie uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 W dniu 29.12.2021 o 22:03, Observer napisał: Dla mnie trochę ciężkie jest malowanie sprayem felgi pod wieloma kątami, tak żeby czegoś nie zalać. A to nie dysponujesz aerografem? Tak tylko pytam bo na Twój problem jest prosta metoda czyli "decanted". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 12 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2022 W dniu 10.01.2022 o 22:28, Trojan napisał: A to nie dysponujesz aerografem? Tak tylko pytam bo na Twój problem jest prosta metoda czyli "decanted". Dysponuję, ale to jest dedykowany lakier pod te felgi i pomyślałem, że gotowy spray będzie wygodniejszy, ale w tym przypadku dla mnie nie był. Skleciłem układ wydechowy, ale nic nie przymierzałem. Mam nadzieję, że to się spasuje, koniec końców to Tamiya... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 14 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2022 Czy ktoś z Szanownych Kolegów, kto przerabiał ten model lub po prostu ogarnia temat, wie gdzie podpiąć zaznaczony przewód? Z rysunku nie za bardzo mogę precyzyjnie to określić jakie to konkretnie ma być miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 Nigdzie się go nie podpina bo to przewód przelewowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 14 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2022 1 godzinę temu, cayman napisał: Nigdzie się go nie podpina bo to przewód przelewowy. Ok super, dzięki, czyli wyprowadzam na spód. Skleciłem chłodnicę. Układ wydechowy i chłodzenia będę niedługo montował. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 14 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2022 Układ wydechowy na miejscu, trochę się przy tym napociłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 15 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2022 Chłodnica zamontowana, węże podpięte. Trzeba się będzie skupić teraz na widelcu i zaciskach. Z tego co widzę na papierze, będzie to raczej dość złożone dłubanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 20 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2022 Przerobiłem już zaciski i zmontowałem przedni akcesoryjny widelec, ABSy podpięte 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 Wyszło bardzo dobrze i plus za przewód z czujnikiem ABS. Szkoda tylko ,że dalej idą przewody zestawowe Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 21 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2022 Godzinę temu, cayman napisał: Wyszło bardzo dobrze i plus za przewód z czujnikiem ABS. Szkoda tylko ,że dalej idą przewody zestawowe Tamiyi. No cóż, czasem brakuje mi zapału żeby przerobić na 100%. Do klamki pójdzie przewód od Japończyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 3 godziny temu, Observer napisał: No cóż, czasem brakuje mi zapału żeby przerobić na 100%. Do klamki pójdzie przewód od Japończyków. Szkoda bo dwa zestawy waloryzacyjne A wystarczyło dokupić rurki termokurczliwe 1,2 mm z Top Studio i przewody gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 21 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2022 Oj, mój warsztat jeszcze nie jest tak bogaty. Na razie w CV mogę się pochwalić motocyklem "z pudła". Zwiększyłem sobie poziom trudności, ale czasem moja cierpliwość jest wystawiana na próbę przy tym modelu. Na koniec przyjdzie Żona i podsumuje: "Nawet ładny, może być" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 4 minuty temu, Observer napisał: Na koniec przyjdzie Żona i podsumuje: "Nawet ładny, może być" Moja mówi ,, ile jeszcze tych gówien i łapikurzy zamierzasz ulepić " 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 Widelec dostał karbonowy błotnik. Półka i clip-ony gotowe. W wolnej chwili będzie można montować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2022 Wstrzymałem się chwilę z widelcem i dałem sobie jeszcze czas na uzupełnienie brakujących śrubek, rurek itp. Tym niemniej motocykl powstał z kolan. Teraz trzeba to wszystko podłączyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2022 Ufff, udało się go jeszcze dzisiaj podopinać, brakuje jeszcze małych detali, ale mam czas, bo się okazało, że nie mam farby do malowania fatałaszków i muszę się za nią rozejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 1 Lutego 2022 Autor Share Napisano 1 Lutego 2022 W wolnej chwili przydymiłem delikatnie szybę. Uzupełniłem brakujące śrubki i pomniejsze detale. Streetfightera już mam , trzeba się trochę spiąć i będzie superbike. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 Szybka wyszła bardzo dobrze, jedynie zauważyłem na klamkach nie polikwidowane szwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi