zyziek Napisano 5 Marca 2022 Autor Share Napisano 5 Marca 2022 8 godzin temu, Rack napisał: Te błotniki z przodu może dałoby się pocieniować od spodu ?. Tak, by troszku je pofaładować na końcówkach? Tak błotniki już są zfrezowane dremelkiem, aż plastik prześwita także będą fałdy 8 godzin temu, orzechu500 napisał: ja bym ciepnął już 7 razy takim zestawem. Były takie myśli, oj były Malowanie pokaże co z tego kleksa wyjdzie, nie jestem jakimś wirtuozem niestety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 Powoli zmierzamy do lakiernii. Pozostało poprawić gąski i koła, włazy kierowcy i tu mam zagwozdkę bo we wnętrzu nic nie ma a planuje go wykonać jako porzucony. Włazy są więc kłopotem łańcuch poprawiony razem z zaczepami do niego na Tamiyowskie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Włazy zostaw lekko uchylone i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) Z resztą kto by tam zaglądać chciał Dodatek: Lampeczki Włazy będą zamknięte, przy otwartych jest pewna zależność: Środek kicha z zewnątrz ładnie i analogicznie w drugą stronę Edytowane 14 Marca 2022 przez zyziek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 15 Marca 2022 Autor Share Napisano 15 Marca 2022 Podkład położony, uwydatnił widoczne błędy, błotniki się połamały wręcz poprzerywały na załamaniach : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 A skąd takie purchle i zapadnięcia w przednich błotnikach? Na wcześniejszych zdjeciach ich nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 15 Marca 2022 Autor Share Napisano 15 Marca 2022 Były, tylko srakowaty kolor kamuflował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_Cerny Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 Ten model ma tyle błędów (nie Twoich, producenta), że właściwie nie wiem czy jest sens je poprawiać. Ale jeden swój mógłbyś. Ten dekiel nie może być ustawiony w dowolny sposób. Wewnątrz tego koła jest oś na której te koło obraca się na boki. Więc ta płaska linia na dekielku powinna być równoległa do wahacza na którym jest osadzone te koło. Jej nachylenie się delikatnie zmienia w zależności od obciążenia czołgu ale powinna być w miarę równoległa do podłoża. Zobacz na tym wozie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 2 minuty temu, Pan_Cerny napisał: Ten dekiel nie może być ustawiony w dowolny sposób Dziękuję za informację, nie wiedziałem o tym, koło na szczęście nie przyklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 zagipsuj od razu jamkę skurczową na środku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 6 minut temu, enten napisał: na środku Musisz mnie naprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 na środku tego dekla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 18 Marca 2022 Autor Share Napisano 18 Marca 2022 Podkład i pierwsza warstwa bazy poszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 Tak na pierwszy rzut oka to ładnie to wygląda ale trochę mało widać na tym zdjęciu. Wrzuć jakieś bardziej powiększone. Pozdrawiam. Andrzej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 18 Marca 2022 Autor Share Napisano 18 Marca 2022 @Endrjupoczekam do jutra na lepsze światło, a przy okazji ładnie wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 I przede wszystkim zdjęcia na jednolitym tle i dobrze doswietlone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 Środki kół też można by rozjaśnić , dekle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 No i zrób "Fińczyka"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 18 Marca 2022 Autor Share Napisano 18 Marca 2022 @Evildeadrozjaśnienia będą Kolejnym krokiem, tutaj jest kolor bazowy a na wieży i kadłubie trochę się pobawiłem preshadingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 9 godzin temu, zyziek napisał: @Evildeadrozjaśnienia będą Kolejnym krokiem, tutaj jest kolor bazowy a na wieży i kadłubie trochę się pobawiłem preshadingiem. Fakt, nie doczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 19 Marca 2022 Autor Share Napisano 19 Marca 2022 Jedno koło jest do poprawy, niedokładnie zaszpachlowałem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 (edytowane) Wygląda obiecująco. Taka mała rada zdjęć nie rób w bezpośrednim świetle słonecznym bo wtedy wychodzą ostre cienie. Światło musi być rozproszone. Ja robię zdjęcia np na tle brytolu i oświetlam białym światłem z lampy na której pracuje robiąc modele. Edytowane 19 Marca 2022 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 19 Marca 2022 Autor Share Napisano 19 Marca 2022 @patrykdja próbowałem robić zdjęcia (niestety nie te BT) w prowizorycznym namiocie bezcieniowym z pudła kartonowego plus żarówki 5500k ale na te chwile zostało ono w rodzinnym domu i muszę kombinować jak koń pod górę to jedna z obecnych bolączek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 (edytowane) Jest dobrze. Będzie jeszcze lepiej. 5 godzin temu, patrykd napisał: Taka mała rada zdjęć nie rób w bezpośrednim świetle słonecznym bo wtedy wychodzą ostre cienie. Światło musi być rozproszone. Dokładnie tak. Pozdrawiam. Andrzej. Edytowane 19 Marca 2022 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 29 Marca 2022 Autor Share Napisano 29 Marca 2022 Trochę mnie nie było że względu na opóźnienia paczki z farbą W międzyczasie przyszła inna z sowietami z rękami w górze, jako iż pojazd ma być opuszczony brakuje tylko jednego do kompletnej załogi. Ale figurki to nie moja bajka, także nie wiadomo czy będą przy modelu. Fotki warsztatowe : 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi