Jump to content

F-14A 1:48 Hasegawa

WilloW
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Pod choinką znalazłem pudełko z Tomcatem, zestaw PT46 Hasegawy.

IMG_20220123_183140.thumb.jpg.5a5b983587379e84d3d271ba1a2b27aa.jpg

Jako, że będzie to mój pierwszy samolot to postanowiłem zaszaleć i również po raz pierwszy spróbować blaszek, dlatego dokupiłem do tego pudełka dedykowany zestaw Eduarda.

Coś tam sobie w domu dłubię od jakiegoś czasu ale w tym wypadku postanowiłem założyć ten wątek abym mógł zasięgnąć Waszych rad, mam nadzieję że wystarczy mi cierpliwości i uda mi się zakończyć ten projekt. Poza próbą wykorzystania blaszek nie będę nic dorabiał we własnym zakresie bo to nie mój poziom jeszcze, chcę zrobić to co mam w miarę czysto i schludnie co będzie ogromną próbą mojej cierpliwości szczególnie przy blaszkach.

Malowanie chciałbym zrobić pudełkowe, wiem, że najbardziej oklepane ale mi się podoba😉

Instrukcja podaje, że całość powinna być malowana FS16440 ale nie jestem do końca przekonany czy tak ma być.

• Like 3

Zasiadam i paczam 🙂 Spróbuj poszukać fotek konkretnego egzemplarza który chcesz robić. Instrukcje czasami lubią kłamać 😉 Tutaj masz trochę fotek Kocurków na początek:

http://nabe3saviation.web.fc2.com/aF14un.html

https://www.seaforces.org/usnair/VF-squadrons.htm

Edited by jawor84

Powodzenia. W zakresie merytoryki, o ile będziesz potrzebował pomocy, to na ile będę w stanie chętnie Ci pomogę. Hasegawa to dość wymagający model, w kilku miejscach niedomagający jeśli chodzi o spasowanie. Może się okazać, że będziesz się nieco męczył.  Ale tysiącami był przez lata z powodzeniem budowany, więc bez krępacji dawaj do przodu 😉