WilloW Posted January 26, 2022 Share Posted January 26, 2022 Witam wszystkich, Pod choinką znalazłem pudełko z Tomcatem, zestaw PT46 Hasegawy. Jako, że będzie to mój pierwszy samolot to postanowiłem zaszaleć i również po raz pierwszy spróbować blaszek, dlatego dokupiłem do tego pudełka dedykowany zestaw Eduarda. Coś tam sobie w domu dłubię od jakiegoś czasu ale w tym wypadku postanowiłem założyć ten wątek abym mógł zasięgnąć Waszych rad, mam nadzieję że wystarczy mi cierpliwości i uda mi się zakończyć ten projekt. Poza próbą wykorzystania blaszek nie będę nic dorabiał we własnym zakresie bo to nie mój poziom jeszcze, chcę zrobić to co mam w miarę czysto i schludnie co będzie ogromną próbą mojej cierpliwości szczególnie przy blaszkach. Malowanie chciałbym zrobić pudełkowe, wiem, że najbardziej oklepane ale mi się podoba Instrukcja podaje, że całość powinna być malowana FS16440 ale nie jestem do końca przekonany czy tak ma być. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawor84 Posted January 26, 2022 Share Posted January 26, 2022 (edited) Zasiadam i paczam Spróbuj poszukać fotek konkretnego egzemplarza który chcesz robić. Instrukcje czasami lubią kłamać Tutaj masz trochę fotek Kocurków na początek: http://nabe3saviation.web.fc2.com/aF14un.html https://www.seaforces.org/usnair/VF-squadrons.htm Edited January 27, 2022 by jawor84 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Witkowski Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Powodzenia. W zakresie merytoryki, o ile będziesz potrzebował pomocy, to na ile będę w stanie chętnie Ci pomogę. Hasegawa to dość wymagający model, w kilku miejscach niedomagający jeśli chodzi o spasowanie. Może się okazać, że będziesz się nieco męczył. Ale tysiącami był przez lata z powodzeniem budowany, więc bez krępacji dawaj do przodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts