monikawozna4 Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Witam, czy macie może akcesoria potrzebne do wykonania oświetlenia w domku dla lalek? Tworzę takie domki i jedyne z czym nie mogę sobie poradzić to oświetlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Hej , witaj. Pomysłów jest cała masa. Mini żaróweczki, diody led, zasilanie bateryjne, zasilacze sieciowe, ze ściemniaczem lub bez...ogranicza tylko wyobraźnia! Nawet paski led z sterownikami - relatywnie tanie, a można pilotem zmieniać barwy, jasność, nasycenie, nie ma granic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pa_ul Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 Witajcie! Mam problem by znaleźć jakiś wątek w internecie a dopiero zaczynam tą zabawę i totalnie nie rozumiem elektryczności. Otóż, zbudowałam taką drobna wieżyczkę z cegiełek i chciałam oświetlić ją od środka. Na przeszukaniu internetu postanowiłam, że zakupie diodę LED z przewodem o zasilaniu 12V. Ale co dalej? Jak podłączyć do tego baterię? I jaką? Bardzo proszę o pomoc ewentualnie o odesłanie do jakiegoś źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 1 godzinę temu, Pa_ul napisał: Na przeszukaniu internetu postanowiłam, że zakupie diodę LED z przewodem o zasilaniu 12V. Ale co dalej? Jak podłączyć do tego baterię? I jaką? 12V(olt) to napięcie raczej do zastosowania z zasilaczem sieciowym lub akumulatorem ( a raczej baterią akumulatorów - duże , niewygodne i stosunkowo skomplikowane rozwiązania dla lajkonika) Jeżeli nie dokonałaś jeszcze zakupu proponuję nabyć diodę led na 1,5 lub 3V - wielokrotność popularnego ,,paluszka". W tym temacie masz kilka prostych trików - warto go przejrzeć by nabrać ciut orientacji: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Listopada 2022 Super Moderator Share Napisano 28 Listopada 2022 a chyba najprościej kupić tanią latarke LED zdjąć klosz i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi