Zbyszek Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Wydaje mi się że to raczej wina plasteliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Pierwsza w życiu próba kamuflażu. Ma Być to kamo z Panzerlehrdivision, Sanki Lo,Sierpnia1944 r. Ale widzę ze nie tak miało być niestety już tak zostanie, pomaluje Sidoluksem i będę próbował Washu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Piaskowy to chyba kolor plastiku, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Piaskowy to chyba kolor plastiku, nie Tzn?Niewiem o co chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Chodzi o to, generalnie, żebyś kupił sobię jakąś piaskową farbkę, na początek np. Pactra A 102. Potem zamalował wszystko na piaskowo i zrobił model najlepiej w jednokolorowym malowaniu. Bo model skleiłeś całkiem czysto i szkoda, żebyś to zmarnował próbując robić na siłę trójkolorowy kamuflaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 I zostawić tak pomalowany samym piaskowym czy jescze innym ?? Kórde ale trojkolorowo to fajnie wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Też tak uważam zwłaszcza jeżeli to jeden z pierwszych modeli które sklejasz, jedno barwny kamuflaż nie wygląda gorzej niż kamuflaż wielobarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 To jest pierwszy model w życiu. Więc rozumię ze malije całośc kolorem piaskowym czyli Paktra 106 i tak zostawiam?? Oczywiście sidoluks i wash bede robic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Aha, właśnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Ok. A czy musze teaz zmyć te barwy co już są jesli tak to czym najlepiej czytałem o "krecie" ale czy akryle tez zejdą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Użyj cleanuxa, nie żre i ładnie zejdą ci akryle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Ok dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Niemam wiele czasu wiec spore odcinki czasowe nim coś zrobię dziś pomalowałem trszke. Posłuchałem rad i pomalowałem na jednolity kolor. Prosze o uwagi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Najnowsze fotki z malowania modelu prosze o ocenę. Koła będą jeszcze brudzone wiec narazie są tak tylko maznięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Malowałeś o wiele za gęstą farbą. Zedrzyj i pomaluj jeszcze raz, tylko tym razem rozcieńcz bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Malowałem farbą prosto z buteleczki oczywiście rozmieszałem, niechciałbym tego zmywac bo zejdzie mi farba z gąsek ale spróbuje tak po wieszchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Jak na 1 model to nawet nieźle ci idzie pactrą spokojnie można malować bez roźcięczania najlepiej kup sobie duży plaski pędzel i maluj nabierając farbe tylko na koniec pędzla, pomaluj 1 warstwę odczekaj do wyschnięcia i pomaluj 2. Co do gąsek według mnie czarne wyglądaja nienaturalnie lepsze by były w panzergrau a już najlepsze jeśli użyłbyś suchej pasteli jak tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Gąski pomalowane są na czarno i pociągnięte metalizerem Humbrol 53 moze na zdięciach słabo widac moze jeszcze raz je posmyram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Model maluje pedzelkiem płaskim nr 4 ITALERI i wydaje mi sie ze jest za wąski??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Nio jak dla mnie był by trochę za wąski 8 jest w sam raz obecnie maluje tylko aero żeby dobrze malować pędzlem trzeba być bardzo dobrym tylko nieliczni potrafią. daj znać to opiszę ci metodę malowania gąsek suchą pastelą. I jeszcze jedno masz niefajny zwis gąsienicy spróbują ją trochę zaokrąglić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 To foto po pomalowaniu rozcięczoną farbą. Co do zwisu gąskek to nie widac go teraz jest za osłonami ale dzięki za uwage przyda sie na prszyszłośc bo zaczynam TYGRYSA budowac tez z Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 cytuj: bo zaczynam TYGRYSA budowac tez z Revella Nie radze jak na 2 model nie poradzisz sobie raczej z gąskami to masakra jest weź coś prostszego np stg 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 No to sie zobaczy narazie sklejony tylko kadłub wiec niewiele.Dzięki za porade.A co do malowania tymi pastelami to jak mozesz to na pw mi opisz jak bedziesz miał czas z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Albo zamiast czołgu zbuduj jakiś pojazd kołowy Pumę czy jakiś inny samochód pancerny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 stuG III lepiej, bo 4 to porazka u Revella (ex-matchbox) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi