Jump to content

Panther 1:72 Revell

Order81
 Share

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mnie się nie śpieszy to mój pierwszy model w życiu.

I mam pytanie czy pomalować wnętrze wieżyczki i kadłuba na czarno chodzi mi o to by nie było widać tego jasnego plastiku przez kratki wentylacyjne włazy itp.???

Jeśli wnętrze będzie nie pomalowane, będzie to widoczne. Zwłaszcza przy robieniu zdjęć z fleszem. Jednak całego wnętrza nie musisz malować, tylko tam gdzie będzie widać przez wywietrzniki lub ew. otwarte włazy.

Z tego co pamiętam w tym modelu bolce mocujące koła nośne mają zamienione długości. Znaczy te, które są dłuższe powinny być tymi krótszymi. Jednak nie jest to duży problem, trzeba koła kleić na cyjanoakryl i będzie dobrze.

Troszkę za daleko wyszedłeś z malowaniem. Te wybrzuszenie nie było już gumowe. Na widocznych bandażach namaluj dobrze.

I na przyszłość, jak wrzucasz fotki przez picasa2html, to usuwaj z tego co skopiowałeś ostatnie linijki, mianowicie:

[url=http://www.picasa2html.com][img=http://www.picasa2html.com/bypicasa2html.gif][/url][size=50]created by [url=http://www.picasa2html.com]picasa2html[/url][/size]

Wtedy nie będzie tej reklamy na dole,

Dlaczego markerem? Po pewnym czasie kolor zmieni się na fioletowy. I się błyszczy. Weź farbę, maźnij bandarze pędzlem i będzie okej, markery zostaw na plastykę.

Powodzenia i trzymam kciuki !

Markerem pomalowałem tylko te miejsca na kołach które są od wewnątrz reszte pomaluje farbą co do dioramy to tez o tym myslałem choć jestem nowicjuszem to jakoś model stojacy tak "goły"nie jest zbyt atrakcyjny.

Gdy sklejałem mój pierwszy model też tak myślałem, ale dioramkę zrobiłem i szczerze mówiąc nie zbyt mi wyszła, ale człowiek uczy się na błędach.

• 1 month later...

Po sporej przewie ( brak czasu oraz oczekiwanie na farby i pedzelki) wstawiam zdięcia pomalowanycj gąsek i kólek, maskonanie wykonane plasteliną moze malo profesjonalnie ale nie jest najgorzej w/g mnie.

Prosze o opinie.

P3060393.JPG

P3060394.JPG

Edited by Guest

Co do plastelint to sposob i skuteczny i troche nie po pomalowaniu plastelina zostaje w niektórych miejscach zdarzyło sie ze farba tez odeszła ale niewiem czy to wina farby czy plasteliny pozatym niewiem czym ją zmyć tak dokładnie a zarazwm nie naruszyć farby i plastiku.