Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pierwsza w życiu próba kamuflażu. Ma Być to kamo z Panzerlehrdivision, Sanki Lo,Sierpnia1944 r.

Ale widzę ze nie tak miało być niestety już tak zostanie, pomaluje Sidoluksem i będę próbował Washu

P3090001.JPG

P3090002.JPG

Napisano

Chodzi o to, generalnie, żebyś kupił sobię jakąś piaskową farbkę, na początek np. Pactra A 102. Potem zamalował wszystko na piaskowo i zrobił model najlepiej w jednokolorowym malowaniu.

Bo model skleiłeś całkiem czysto i szkoda, żebyś to zmarnował próbując robić na siłę trójkolorowy kamuflaż...

Napisano

Też tak uważam zwłaszcza jeżeli to jeden z pierwszych modeli które sklejasz, jedno barwny kamuflaż nie wygląda gorzej niż kamuflaż wielobarwny.

Napisano

To jest pierwszy model w życiu.

Więc rozumię ze malije całośc kolorem piaskowym czyli Paktra 106 i tak zostawiam?? Oczywiście sidoluks i wash bede robic??

• 3 weeks later...
Napisano

Niemam wiele czasu wiec spore odcinki czasowe nim coś zrobię dziś pomalowałem trszke. Posłuchałem rad i pomalowałem na jednolity kolor.

Prosze o uwagi itp.

P3270018.JPG

P3270019.JPG

Napisano

Malowałem farbą prosto z buteleczki oczywiście rozmieszałem, niechciałbym tego zmywac bo zejdzie mi farba z gąsek ale spróbuje tak po wieszchu.

Napisano

Jak na 1 model to nawet nieźle ci idzie pactrą spokojnie można malować bez roźcięczania najlepiej kup sobie duży plaski pędzel i maluj nabierając farbe tylko na koniec pędzla, pomaluj 1 warstwę odczekaj do wyschnięcia i pomaluj 2.

Co do gąsek według mnie czarne wyglądaja nienaturalnie lepsze by były w panzergrau a już najlepsze jeśli użyłbyś suchej pasteli

jak tu

d3693945c163d8d8.jpg

Napisano

Nio jak dla mnie był by trochę za wąski 8 jest w sam raz obecnie maluje tylko aero żeby dobrze malować pędzlem trzeba być bardzo dobrym tylko nieliczni potrafią.

daj znać to opiszę ci metodę malowania gąsek suchą pastelą.

I jeszcze jedno masz niefajny zwis gąsienicy spróbują ją trochę zaokrąglić .

Napisano

To foto po pomalowaniu rozcięczoną farbą. Co do zwisu gąskek to nie widac go teraz jest za osłonami ale dzięki za uwage przyda sie na prszyszłośc bo zaczynam TYGRYSA budowac tez z Revella.

P3280021.JPG

Napisano

cytuj: bo zaczynam TYGRYSA budowac tez z Revella

Nie radze jak na 2 model nie poradzisz sobie raczej z gąskami to masakra jest weź coś prostszego np stg 4

Napisano

No to sie zobaczy narazie sklejony tylko kadłub wiec niewiele.Dzięki za porade.A co do malowania tymi pastelami to jak mozesz to na pw mi opisz jak bedziesz miał czas z góry dziękuje.

Napisano

Albo zamiast czołgu zbuduj jakiś pojazd kołowy Pumę czy jakiś inny samochód pancerny