Jump to content

Pantera A 1/35

gizmo1986
 Share

Recommended Posts

Witam, model ma być tylko poligonem testowym do przetestowania mojego nowego Pashe Model to Italeri 1/35 , szybki i łatwy model , lecz sie nie przykładałem zbytnio, model jest prosto z pudełka, ma pełno niedorobień Niektore rzeczy jeszcze poprawie a jak narazie jest nie oszlifowanym diamentem

9ff269d861278fc7.jpg

b3f8a7a3c98246d6.jpg

d672c177ef9d720b.jpg

f56b841c0b87e00e.jpg

a449e1f26d89bee8.jpg

Za niedługo następne fotki.

P.S Układ jezdny nieoszlifowany i nie przyklejony

Jak z pudełka to zwrócę tylko uwagę na za dużą szczelinę miedzy wieżą a kadłubem no i "lewitujące" fartuchy. Warto byłoby to poprawić bo razi przeokropnie.

Dzięki za uwagi, Z wieżą to się zobaczy, a co do fartuchów to sugerowałem się tym:

7637bd2847c1e3a4.jpg

Na eksponatach muzealnych jest to samo, też chciałem zrobić jak mówisz, w instrukcji jest to samo, ale spojrzałem na zdjęcia archiwalne i zdjecia innych modeli i ekrany troche odstają.

edit:

ca94011d7f821b08m.jpg

Niżej się już nie da bo inaczej wieży niezałoże

Eeeee... nie o to mi chodziło, może mało precyzyjnie się wyraziłem. Chodzi o to, że z jednej strony nie mają na czym wisieć.

Każdy fartuch wsiał na dwóch zaczepach, a poszczególne fartuchy nachodziły na siebie na tych zaczepach. Przepraszam, że pozwoliłem sobie przerobić Twoje zdjęcie, ale zaznaczyłem o co mi chodzi. Za dużo obciąłeś.

b3f8a7a3c98246d6ld9.jpg

Eeeee... nie o to mi chodziło, może mało precyzyjnie się wyraziłem. Chodzi o to, że z jednej strony nie mają na czym wisieć.

Każdy fartuch wsiał na dwóch zaczepach, a poszczególne fartuchy nachodziły na siebie na tych zaczepach. Przepraszam, że pozwoliłem sobie przerobić Twoje zdjęcie, ale zaznaczyłem o co mi chodzi. Za dużo obciąłeś.

b3f8a7a3c98246d6ld9.jpg

Hmm obciąłem tak jak były podziały ekranów, no cóż trudno, mój błąd, ja tam z niemieckiej pancerki to zielony jestem Wkurze się to je wywale

"gąski" są tam gumowe.

Tak gąski są gumowe.

Czy są one wogóle używalne czy lepiej wymienić??

To zależy, jak fartuchy mają być całe to można je założyć.

Zastanawiałem sie nad kupnem tego modelu ze wzdlędu na cene.

Model nie jest drobi ok. 70zł. Model jest dość prosty.

Fartuchy z puszek wychadzą przednio, wiem bo sam takowe robię od lat. Grubość będzie bardzo dobra. To te zestawowe są za grube.

Tu mały przykład z mojego warsztatu.

IMG_3328.jpg

A gumy Italeri które udają gąsienice można od razu do śmietnika wsadzić. Straszne szkaradztwo.

• 2 weeks later...