Skocz do zawartości

Su-27 ПС ЗСУ Hobby Boss 1/48

MIRO

Rekomendowane odpowiedzi

Na mój warsztat wleciał Su-27 HB uzupełniony o dysze Reskita, zooma Edka, fotel QB, pitota Mastera oraz kalki i maski Foxbata.  Zamówiłem też dedykowane farby MRP

20220310_170516.thumb.jpg.6681df8973f2369cec6dcbb92e994c3f.jpg

W sumie użyję 2 zestawów kalek. Z tego do UB wezmę wszelkie znaki i napisy, a z tego do jednomiejscowego numer boczny. Będę robił jedynie słuszne pixelowe malowanie, niebieskie 57. Chyba że  ktoś poratuje mnie zaznaczonymi na czerwono napisami, których w moich zestawach nie ma, to powstanie 50.

FB_48-068.jpg.1245a5d59f982a06197cac0050c295cf.jpg

_yIY3yDNboY.jpg.860ec51da83548a11a62a4c8b0b8dc95.jpg

Dłubanie, nietypowo, zacząłem od wlotów.

20220310_171401.thumb.jpg.554e25540629c67b1c8f6ccf643008de.jpg

• Like 7

2 godziny temu, Dorotka napisał:

Ale wiesz, że ten model to raczej nie jest mistrzostwo świata w wykonaniu HB? 

Powodzenia 👍

W porównaniu do Academy to mistrzostwo świata. Z drugiej strony GWH pewnie to nie jest. Ale składa się przyjemnie i jeśli zaakceptuje się pewne uproszczenia to bardzo miły model. Kupiłem go parę lat temu i nie mam ochoty brać udziału w wyścigu do doskonałości kupując dwukrotnie droższy produkt GWH.

• Like 1

5 godzin temu, MIRO napisał:

W porównaniu do Academy to mistrzostwo świata. Z drugiej strony GWH pewnie to nie jest. Ale składa się przyjemnie i jeśli zaakceptuje się pewne uproszczenia to bardzo miły model. Kupiłem go parę lat temu i nie mam ochoty brać udziału w wyścigu do doskonałości kupując dwukrotnie droższy produkt GWH.

Luzik, model jest, jaki jest 😉 Jeszcze raz powodzenia w budowie, będę "podglądał"!

• Thanks 1

Nie jest taki zły, trochę siły trzeba było użyć przy wklejaniu wlotów, plus lekkie szpachlowanie przy nich. dodatkowo trochę szpachli na łączeniu połówek kadłuba w tylnej części, reszta pasuje dobrze.

Domów jeszcze kółka te zestawowe średnie 😉

5 godzin temu, Pawel.G napisał:

Nie jest taki zły, trochę siły trzeba było użyć przy wklejaniu wlotów, plus lekkie szpachlowanie przy nich. dodatkowo trochę szpachli na łączeniu połówek kadłuba w tylnej części, reszta pasuje dobrze.

Domów jeszcze kółka te zestawowe średnie 😉

Nie chodziło mi o "składalność", tylko o wierność odwzorowania oryginału :)  

1 godzinę temu, Dorotka napisał:

Zadziałaliśmy chyba demotywacyjnie

Nie przeceniaj swej sprawczości 🙂. Rzeczy dzieją się swym zwykłym, niespiesznym  biegiem i przez to właśnie nie za bardzo mam co pokazać. Jeśli chodzi o koła to wezmę Edka. Są niemal 3 razy tańsze od Armory a nie budzą we mnie jakiegoś obrzydzenia.

33 minuty temu, MIRO napisał:

Nie przeceniaj swej sprawczości 🙂. Rzeczy dzieją się swym zwykłym, niespiesznym  biegiem i przez to właśnie nie za bardzo mam co pokazać. Jeśli chodzi o koła to wezmę Edka. Są niemal 3 razy tańsze od Armory a nie budzą we mnie jakiegoś obrzydzenia.

Edek tak samo dobry jak i Armory... Żeby zaszaleć musiałbyś wziąć całe golenie od Detail&Wonder, ale oni chyba do Trampka nie robią...