MIRO Napisano 11 Marca 2022 Share Napisano 11 Marca 2022 Na mój warsztat wleciał Su-27 HB uzupełniony o dysze Reskita, zooma Edka, fotel QB, pitota Mastera oraz kalki i maski Foxbata. Zamówiłem też dedykowane farby MRP W sumie użyję 2 zestawów kalek. Z tego do UB wezmę wszelkie znaki i napisy, a z tego do jednomiejscowego numer boczny. Będę robił jedynie słuszne pixelowe malowanie, niebieskie 57. Chyba że ktoś poratuje mnie zaznaczonymi na czerwono napisami, których w moich zestawach nie ma, to powstanie 50. Dłubanie, nietypowo, zacząłem od wlotów. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 11 Marca 2022 Share Napisano 11 Marca 2022 Powodzenia! Ale prosili ostatnio w Suczki Fajnie że w 1:48 Jak skrobales te żaluzje? Podziwiam że Ci się tak udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 11 Marca 2022 Autor Share Napisano 11 Marca 2022 Godzinę temu, Juffre napisał: Jak skrobales te żaluzje? A zeszlifowałem całość od spodu. Podkleję jeszcze siateczkę i gotowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Marca 2022 Share Napisano 11 Marca 2022 Ale wiesz, że ten model to raczej nie jest mistrzostwo świata w wykonaniu HB? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Marca 2022 Share Napisano 11 Marca 2022 powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 11 Marca 2022 Autor Share Napisano 11 Marca 2022 2 godziny temu, Dorotka napisał: Ale wiesz, że ten model to raczej nie jest mistrzostwo świata w wykonaniu HB? Powodzenia W porównaniu do Academy to mistrzostwo świata. Z drugiej strony GWH pewnie to nie jest. Ale składa się przyjemnie i jeśli zaakceptuje się pewne uproszczenia to bardzo miły model. Kupiłem go parę lat temu i nie mam ochoty brać udziału w wyścigu do doskonałości kupując dwukrotnie droższy produkt GWH. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Marca 2022 Share Napisano 12 Marca 2022 5 godzin temu, MIRO napisał: W porównaniu do Academy to mistrzostwo świata. Z drugiej strony GWH pewnie to nie jest. Ale składa się przyjemnie i jeśli zaakceptuje się pewne uproszczenia to bardzo miły model. Kupiłem go parę lat temu i nie mam ochoty brać udziału w wyścigu do doskonałości kupując dwukrotnie droższy produkt GWH. Luzik, model jest, jaki jest Jeszcze raz powodzenia w budowie, będę "podglądał"! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 12 Marca 2022 Share Napisano 12 Marca 2022 Nie jest taki zły, trochę siły trzeba było użyć przy wklejaniu wlotów, plus lekkie szpachlowanie przy nich. dodatkowo trochę szpachli na łączeniu połówek kadłuba w tylnej części, reszta pasuje dobrze. Domów jeszcze kółka te zestawowe średnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 12 Marca 2022 Autor Share Napisano 12 Marca 2022 2 godziny temu, Pawel.G napisał: Domów jeszcze kółka te zestawowe średnie W sumie to nich myślałem. Jakiegoś konkretnego producenta możesz polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Marca 2022 Share Napisano 12 Marca 2022 5 godzin temu, Pawel.G napisał: Nie jest taki zły, trochę siły trzeba było użyć przy wklejaniu wlotów, plus lekkie szpachlowanie przy nich. dodatkowo trochę szpachli na łączeniu połówek kadłuba w tylnej części, reszta pasuje dobrze. Domów jeszcze kółka te zestawowe średnie Nie chodziło mi o "składalność", tylko o wierność odwzorowania oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 W dniu 12.03.2022 o 12:24, MIRO napisał: W sumie to nich myślałem. Jakiegoś konkretnego producenta możesz polecić? Ja użyłem Armory ale ResKit też robi fajne( no i tańsze ;>) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 Tyle, że aktualnie niedostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Armory w Mojehobby jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 W dniu 14.03.2022 o 17:00, Pawel.G napisał: Armory w Mojehobby jest. No i przestraszyłeś człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Hehe, prawie połowa wartości modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Marca 2022 Share Napisano 23 Marca 2022 W dniu 19.03.2022 o 10:14, Pawel.G napisał: Hehe, prawie połowa wartości modelu. Zadziałaliśmy chyba demotywacyjnie, a zaczynało być ciekawie. Będzie dalszy ciąg? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 23 Marca 2022 Autor Share Napisano 23 Marca 2022 1 godzinę temu, Dorotka napisał: Zadziałaliśmy chyba demotywacyjnie Nie przeceniaj swej sprawczości . Rzeczy dzieją się swym zwykłym, niespiesznym biegiem i przez to właśnie nie za bardzo mam co pokazać. Jeśli chodzi o koła to wezmę Edka. Są niemal 3 razy tańsze od Armory a nie budzą we mnie jakiegoś obrzydzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Marca 2022 Share Napisano 23 Marca 2022 33 minuty temu, MIRO napisał: Nie przeceniaj swej sprawczości . Rzeczy dzieją się swym zwykłym, niespiesznym biegiem i przez to właśnie nie za bardzo mam co pokazać. Jeśli chodzi o koła to wezmę Edka. Są niemal 3 razy tańsze od Armory a nie budzą we mnie jakiegoś obrzydzenia. Edek tak samo dobry jak i Armory... Żeby zaszaleć musiałbyś wziąć całe golenie od Detail&Wonder, ale oni chyba do Trampka nie robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 23 Marca 2022 Autor Share Napisano 23 Marca 2022 Daj pan spokój! Wtedy to był model droższy on najtańszego Mi-24 Zvezdy. Koła i basta! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 23 Marca 2022 Share Napisano 23 Marca 2022 To prawda edkowe koła bardzo fajne i dostępne od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi