Merten Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Nie spodziewałem się, ze jednak skleję pierwszy czołg w życiu w skali 1:35. Ostatnio to w latach 90-tych i skala 1:72, a potem tylko pojazdy kołowe, kołowo-gąsienicowe i koleje. A tu taka sytuacja, że po obejrzeniu serialu "Dolina Łez" wzięło mnie na sklejenie izraelskiego "Bicza" z czasu wojny izraelsko-arabskiej Yom Kippur (1973). Z tego co wiem, to Centurion z mocniejszym silnikiem Continental i chyba stąd jest dodatek "Kal", a Alef to pierwsza litera alfabetu hebrajskiego oznaczająca kolejne wersje (były jeszcze późniejsze Bet, Gimel i Dalet). Nie mam większego pojęcia o po-drugo-wojennych czołgach, a projekt w zamierzeniu miał się zakończyć szybko i bez komplikacji, więc robione prosto z pudełka bez dodatków. Nie korzystałem z kalkomanii. Są zrobione aerografem, bo i też nie była to duża filozofia + dorobiona na zasobniku na wieży płachta z literą Bet (drugi czołg w plutonie). Do tego dorobiona mała winietka z bardzo starym drzewkiem oliwkowym, co to własnymi rękami sam Poncjusz Piłat sadził. Korzystając z dobrej pogody zrobiona sesja plenerowa. W związku z tym nie okleiłem jeszcze boków winiety, a sam czołg nie do końca wysechł po zalaniu pigmentów. Ogólnie klejony dla frajdy i takowej mi dostarczył. Pierwszy raz kleiłem coś z Amusing Hobby i polecam. Super łatwe do złożenia gąsienice! No i bardzo polecam serial "Dolina Łez". 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Podoba się!cyknij fotki na jednolitym tle,bo jak dla mnie się rozmywają szczegóły /detale.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Cytat cyknij fotki na jednolitym tle No to na życzenie - wersja studyjna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Nooooo!!!!Od razu lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Bardzo spoko model, tam taki mały szew na wieży nie zaszpachlowany, w oryginale to chyba spaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 10 minut temu, copycat napisał: tam taki mały szew na wieży nie zaszpachlowany, w oryginale to chyba spaw. To ślad łączenia form,i mały jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 28 Marca 2022 Autor Share Napisano 28 Marca 2022 2 godziny temu, copycat napisał: taki mały szew na wieży nie zaszpachlowany, w oryginale to chyba spaw No niestety. Macie rację - to widać. Nie wiem dlaczego, to zostawiłem, bo to chwila roboty by była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi