jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Galeria modelu stworzonego chyba ze 2 lata temu. Chyba mój pierwszy "cywilny" model. Podstawa był model ICM Ural 4320, który został lekko przerobiony pod ten mały projekcik. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Ładny. Podoba mi się drewno na pace, bambetle, szoferka (może ciut za bardzo podniszczona, ale rzecz gustu. Ładna, jasna dioramka. Fajny mur i daszek, szczególnie blacha falista. Teraz czepialstwo - Zastanawia mnie kolor kół. Zielony OK - oryginalny, a szoferka przemalowana. Ale skoro przemalowana szoferka jest tak "zniszczona", to czemu koła prawie nowe ? A jak koła nowe, to czemu zielone? - Zaciek na murku ucieka pod koniec w prawo - ja bym wolał jakby spadał prosto Ogólnie duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Klapouch napisał: Ładny. Podoba mi się drewno na pace, bambetle, szoferka (może ciut za bardzo podniszczona, ale rzecz gustu. Ładna, jasna dioramka. Fajny mur i daszek, szczególnie blacha falista. Teraz czepialstwo - Zastanawia mnie kolor kół. Zielony OK - oryginalny, a szoferka przemalowana. Ale skoro przemalowana szoferka jest tak "zniszczona", to czemu koła prawie nowe ? A jak koła nowe, to czemu zielone? - Zaciek na murku ucieka pod koniec w prawo - ja bym wolał jakby spadał prosto Ogólnie duży plus. A dziękuje: Co do czepialstwa: - Koła łatwiej wymienić (i robi się to częściej) niż szoferkę. Z resztą kupione z ruskiej armii za bezcen - Krzywizna na murze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 To może jeszcze kilka fotek z prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Piękny model. Fajna dioramka. Podoba mi się. 16 minut temu, jonathan napisał: kupione z ruskiej armii Tam się chyba nic nie kupuje. Tam się po prostu wynosi. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) Świetna praca! Mam kilka pytań o podstawkę jeśli można - betonowy płot wystrugałeś ze styroduru czy kupny gipsowy? - blacha falista na daszku wiaty - z czego ją wykonałeś? - pasy mocujące ładunek, czy to taśma maskująca? Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Sporo wyciągnąłeś z tego modelu własną pracą Dorób jeszcze wycieraczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 2 godziny temu, orzechu500 napisał: Świetna praca! Mam kilka pytań o podstawkę jeśli można - betonowy płot wystrugałeś ze styroduru czy kupny gipsowy? - blacha falista na daszku wiaty - z czego ją wykonałeś? - pasy mocujące ładunek, czy to taśma maskująca? - sa to plyty tektorowe. Pokryte grubo mr.surfacer 500 - blacha falista wykonana z folii pod ciasta. Takie tacki pod tarte - tak, jest to tasma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, Grzes napisał: Sporo wyciągnąłeś z tego modelu własną pracą Dorób jeszcze wycieraczki. Dziekuje. Wycieraczki byly. Jednakze ktos na wystawie postanowil model obejrzec. Stracilem wycieraczki i jedno lusterko KIedys siade i narawie. Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez jonathan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 Jako że parę ciężarówek w 1:72 od ICM popełniłem mogę tylko napisać że ten Ural wymiata. Kawał naprawdę super roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 11.04.2022 o 09:56, Michal_G napisał: Jako że parę ciężarówek w 1:72 od ICM popełniłem mogę tylko napisać że ten Ural wymiata. Kawał naprawdę super roboty. A dziękuję bardzo. Kolejny juz na warsztacie Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez jonathan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 A ten to będzie jugosłowiański? No mam na myśli z tych okolic. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 3 hours ago, jonathan said: A dziękuję bardzo. Kolejny juz na warsztacie Czy to będzie Miotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2022 To bedzie raczej S/F Na pace znajdzie sie Zu-23-2 i kilka przerobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi