jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Napisano 8 Kwietnia 2022 Galeria modelu stworzonego chyba ze 2 lata temu. Chyba mój pierwszy "cywilny" model. Podstawa był model ICM Ural 4320, który został lekko przerobiony pod ten mały projekcik. 17 Cytuj
Klapouch Napisano 8 Kwietnia 2022 Napisano 8 Kwietnia 2022 Ładny. Podoba mi się drewno na pace, bambetle, szoferka (może ciut za bardzo podniszczona, ale rzecz gustu. Ładna, jasna dioramka. Fajny mur i daszek, szczególnie blacha falista. Teraz czepialstwo - Zastanawia mnie kolor kół. Zielony OK - oryginalny, a szoferka przemalowana. Ale skoro przemalowana szoferka jest tak "zniszczona", to czemu koła prawie nowe ? A jak koła nowe, to czemu zielone? - Zaciek na murku ucieka pod koniec w prawo - ja bym wolał jakby spadał prosto Ogólnie duży plus. Cytuj
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Napisano 8 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Klapouch napisał: Ładny. Podoba mi się drewno na pace, bambetle, szoferka (może ciut za bardzo podniszczona, ale rzecz gustu. Ładna, jasna dioramka. Fajny mur i daszek, szczególnie blacha falista. Teraz czepialstwo - Zastanawia mnie kolor kół. Zielony OK - oryginalny, a szoferka przemalowana. Ale skoro przemalowana szoferka jest tak "zniszczona", to czemu koła prawie nowe ? A jak koła nowe, to czemu zielone? - Zaciek na murku ucieka pod koniec w prawo - ja bym wolał jakby spadał prosto Ogólnie duży plus. A dziękuje: Co do czepialstwa: - Koła łatwiej wymienić (i robi się to częściej) niż szoferkę. Z resztą kupione z ruskiej armii za bezcen - Krzywizna na murze Cytuj
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Napisano 8 Kwietnia 2022 To może jeszcze kilka fotek z prac Cytuj
Endrju Napisano 8 Kwietnia 2022 Napisano 8 Kwietnia 2022 Piękny model. Fajna dioramka. Podoba mi się. 16 minut temu, jonathan napisał: kupione z ruskiej armii Tam się chyba nic nie kupuje. Tam się po prostu wynosi. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj
orzechu500 Napisano 8 Kwietnia 2022 Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) Świetna praca! Mam kilka pytań o podstawkę jeśli można - betonowy płot wystrugałeś ze styroduru czy kupny gipsowy? - blacha falista na daszku wiaty - z czego ją wykonałeś? - pasy mocujące ładunek, czy to taśma maskująca? Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj
Grzes Napisano 8 Kwietnia 2022 Napisano 8 Kwietnia 2022 Sporo wyciągnąłeś z tego modelu własną pracą Dorób jeszcze wycieraczki. Cytuj
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Napisano 8 Kwietnia 2022 2 godziny temu, orzechu500 napisał: Świetna praca! Mam kilka pytań o podstawkę jeśli można - betonowy płot wystrugałeś ze styroduru czy kupny gipsowy? - blacha falista na daszku wiaty - z czego ją wykonałeś? - pasy mocujące ładunek, czy to taśma maskująca? - sa to plyty tektorowe. Pokryte grubo mr.surfacer 500 - blacha falista wykonana z folii pod ciasta. Takie tacki pod tarte - tak, jest to tasma 1 Cytuj
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, Grzes napisał: Sporo wyciągnąłeś z tego modelu własną pracą Dorób jeszcze wycieraczki. Dziekuje. Wycieraczki byly. Jednakze ktos na wystawie postanowil model obejrzec. Stracilem wycieraczki i jedno lusterko KIedys siade i narawie. Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez jonathan Cytuj
Michal_G Napisano 11 Kwietnia 2022 Napisano 11 Kwietnia 2022 Jako że parę ciężarówek w 1:72 od ICM popełniłem mogę tylko napisać że ten Ural wymiata. Kawał naprawdę super roboty. 1 Cytuj
jonathan Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Napisano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 11.04.2022 o 09:56, Michal_G napisał: Jako że parę ciężarówek w 1:72 od ICM popełniłem mogę tylko napisać że ten Ural wymiata. Kawał naprawdę super roboty. A dziękuję bardzo. Kolejny juz na warsztacie Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez jonathan 1 Cytuj
Endrju Napisano 12 Kwietnia 2022 Napisano 12 Kwietnia 2022 A ten to będzie jugosłowiański? No mam na myśli z tych okolic. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Napisano 12 Kwietnia 2022 3 hours ago, jonathan said: A dziękuję bardzo. Kolejny juz na warsztacie Czy to będzie Miotła? Cytuj
jonathan Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Napisano 13 Kwietnia 2022 To bedzie raczej S/F Na pace znajdzie sie Zu-23-2 i kilka przerobek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi