Order81 Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Witam jestem nowy narazie sklejam pierwszy w zyciu mosel pantery ale podoba mi sie ten model http://www.allegro.pl/item385603060_gruppe_hehrmann_tiger_i_nowosc_.html czy moze ktoś zna tego tygryska?? Chodzi mi o to czy dam sobie z nim rade jako 2 model w zyciu. I czy cena jest ok co do jakości wykonania itp??? Z gory dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Tiger I "Gruppe Fehrmann" a nie jakieś Hehrmann... Model fajny, ładnie wykonany - polecam. Cena przyzwoita jak na alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Jest kilka bubli w instrukcji... Np. W jednym miejscu instrukcja mówi żeby przykleić błotniki, a dwa obrazki później ich nie ma... Ale model w sumie nie jest zły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 modele Dragona najczęściej są godne polecenia i nie powinieneś mieć problemów, niestety koła napędowe są odlane jako pełne, ciężko to skorygować, jeśli Ci to nie przeszkadza (powinny być ażurowe) to warto się za niego zabrać. druga wada to gąsienice. z tych powodów jestem zwolennikiem nieco starszego modelu Revella. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 . druga wada to gąsienice. z tych powodów jestem zwolennikiem nieco starszego modelu Revella. pozdrawiam. W revellu jak dobrze skleisz gąski stawiam Albo nie, jestem niepełnoletni. stawiam kapuczino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 spoko, już raz się udało ale nie mam już tego modelu. mam następny na półce... ale jak go skleję to... będziesz już pełnoletni... w sumie to dobrze bo wolę piwo :-) w każdym razie gąsienice ogniwkowe górą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Sklejałem revella te gąski to była masakra ake wtedy bylem jeszcze mało dośw może teraz bym sobie poradził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 niestety koła napędowe są odlane jako pełne, ciężko to skorygować, jeśli Ci to nie przeszkadza (powinny być ażurowe) Na obrazku z Allegro widać że są ażurowe. Może w tym modelu Dragon to poprawił. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 oglądałem model w sklepie, nic się nie zmieniło, też miałem nadzieję (chyba nawet bym kupił). widziałem te ilustracje na stronie jadaru, tymczasem zawartość pudełka jest trochę inna :-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaki Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Jest trochę błędów w modelu poza gąskami i kołami, jeśli się klei akurat F13 z pudła. Trzeba jeszcze przednie błotniki wyciąć, spiłować linę z burty, w instrukcji nie pokazano, że nie należy przyklejać zasobnika na wieży. Z resztą sama wieża potrzebowała użycia szpachli, bo były szpary. Nie jest tak źle, ale Dragon wszystkiego nie poprawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi