sdkfz Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Witajcie! Mam na warsztacie całkiem fajny model. Pierwszy raz próbuję sił w takiej skali i narazie mi się podoba. Wszelkie uwagi, wskazówki mile widziane. Szczególnie jeśli ktoś ma pomysł na waloryzację domowymi sposobami. Załączam zdjęcia tego co udało mi się dotychczas zrobić. Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez sdkfz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdkfz Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) . Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez sdkfz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Mam nadzieję, że te szwy pousuwasz. Aha, byłoby miło, jakby zdjęcia były w jednej płaszczyźnie, bo na ok. 90st. to głowę przechylę, ale dalej już jest problem, bo na głowie stojąc, trudniej się ogląda Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdkfz Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Zdjęcia poprawiłem. Szwy na małych bombach pousuwam. Jeszcze gdzieś je widać? Nie podoba mi się fotel, bo przy obróbce go poharatałem i chyba nie można go już poprawić. Jeżeli chodzi o duże bomby to myślę, że trzeba je zostawić, bo widać je na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) 10 minut temu, sdkfz napisał: Jeżeli chodzi o duże bomby Zbiorniki paliwa chyba. Postaraj się poprawić oświetlenie i tło, bo refleksy światła nie pozwalają zobaczyć szczegółów powierzchni. Na widocznych małych bombach musisz poszpachlować łączenia elementów, bo nie jest ok. Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez giberes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdkfz Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Jak mogę zrobić taką imitację nitów? Na zdjęciu widzę 3 różne rozmiary. Jak to zrobić, aby podkład ich nie przykrył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 ''Nie podoba mi się fotel, bo przy obróbce go poharatałem'' - wsadż pilota, zasłoni .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 (edytowane) Fotel i tak nie ma nic wspólnego z rzeczywistym siedziskiem w U-4. A te trzy wielkości nitów to które są? Ogólnie to lepiej jest wzorować się na właściwej wersji samolotu. U-1 tu był taki sam, ale tam jednak trochę różny. Edytowane 17 Kwietnia 2022 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdkfz Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Zaznaczyłem je na tym zdjęciu. Doświadczenie mam prawie zerowe, ale chciałbym się mocno przyłożyć do tego modelu. Może te duże oczka to po prostu śruby, a małe to nity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 17 Kwietnia 2022 Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Robisz F4U-4 to się go trzymaj - to co pokazałeś to F4U-1 są różnice: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 18 Kwietnia 2022 Share Napisano 18 Kwietnia 2022 Czerwony prostokąt na: limuzynie - nity, panelu pod wiatrochronem - dzusy, panelu zbiornika paliwa - punkty zgrzewu. Jeżeli rzeczywiście zamierzasz pokazywać takie niuanse to rozumiem, że podobnie jak zdjęcie U-1, kabinę i silnik pokazałeś tylko poglądowo i poprzerabiasz te elementy. Ewentualnie wymienisz. Inaczej, to nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi