mysiek13 Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 Witam serdecznie chyba skończony Ił Tamiyi w 72 w barwach lotnictwa polskiego późne lata 40-ste... Model bardzo przyjemny, spasowany... Dodatki Part i kalki Modelmaker... Malowany pomarańczową Hataką. I mała podstawka. Pozdrawiam Michał 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 21 minut temu, mysiek13 napisał: Malowany pomarańczową Hataką. Jak się malowało? Model mi się podobuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysiek13 Posted May 3, 2022 Author Share Posted May 3, 2022 Malowało się dobrze, pomarańczowa seria jest ok pod aero, ale odcienie zielonego i brązowopiaskowego dość kontrowersyjne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 Model ładny. Podoba mi się. Co do kolorów to odnoszę wrażenie, że ten ciemnoszary (czarny) zbyt mocno kontrastuje z dwoma pozostałymi kolorami. Czy to tak miało być? Pozdrawiam. Andrzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juffre Posted May 4, 2022 Share Posted May 4, 2022 Bardzo ładny Iłek Szacun za 1/72 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysiek13 Posted May 4, 2022 Author Share Posted May 4, 2022 Dziękuję za miłe komentarze Endrju - Co do czarno-szarego to teoretycznie powinien być wg Hataki jeszcze ciemniejszy, ja i tak go nieco rozjaśniałem... Ale jak sprawdzałem w AK REAL Colors czy Migowych lub Vallejo to też jest taki ciemny...Dla mnie to ten zielony i brązowo-piaskowy są kontrowersyjne, szczególnie że mam te kolory też z serii czerwonej Hataki pod pędzel i są jeszcze dziwniejsze... A moje wyobrażenie co do nich to bardziej Dark Earth brytyjski i jakiś soczysto zielony w stylu 4BO pancernego... Ale jak piszą o sowieckim lotnictwie - co puszka/beczka to inny odcień farby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 4, 2022 Share Posted May 4, 2022 Mnie również się podoba. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted May 5, 2022 Share Posted May 5, 2022 21 godzin temu, mysiek13 napisał: Ale jak piszą o sowieckim lotnictwie - co puszka/beczka to inny odcień farby I tego się trzymajmy. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bemowo Posted May 8, 2022 Share Posted May 8, 2022 Piękne. Okopciłbym jedynie okolice wydechów... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts