mysiek13 Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Witam serdecznie chyba skończony Ił Tamiyi w 72 w barwach lotnictwa polskiego późne lata 40-ste... Model bardzo przyjemny, spasowany... Dodatki Part i kalki Modelmaker... Malowany pomarańczową Hataką. I mała podstawka. Pozdrawiam Michał 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 21 minut temu, mysiek13 napisał: Malowany pomarańczową Hataką. Jak się malowało? Model mi się podobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 Malowało się dobrze, pomarańczowa seria jest ok pod aero, ale odcienie zielonego i brązowopiaskowego dość kontrowersyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Maja 2022 Share Napisano 3 Maja 2022 Model ładny. Podoba mi się. Co do kolorów to odnoszę wrażenie, że ten ciemnoszary (czarny) zbyt mocno kontrastuje z dwoma pozostałymi kolorami. Czy to tak miało być? Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 4 Maja 2022 Share Napisano 4 Maja 2022 Bardzo ładny Iłek Szacun za 1/72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 4 Maja 2022 Autor Share Napisano 4 Maja 2022 Dziękuję za miłe komentarze Endrju - Co do czarno-szarego to teoretycznie powinien być wg Hataki jeszcze ciemniejszy, ja i tak go nieco rozjaśniałem... Ale jak sprawdzałem w AK REAL Colors czy Migowych lub Vallejo to też jest taki ciemny...Dla mnie to ten zielony i brązowo-piaskowy są kontrowersyjne, szczególnie że mam te kolory też z serii czerwonej Hataki pod pędzel i są jeszcze dziwniejsze... A moje wyobrażenie co do nich to bardziej Dark Earth brytyjski i jakiś soczysto zielony w stylu 4BO pancernego... Ale jak piszą o sowieckim lotnictwie - co puszka/beczka to inny odcień farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Maja 2022 Share Napisano 4 Maja 2022 Mnie również się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 21 godzin temu, mysiek13 napisał: Ale jak piszą o sowieckim lotnictwie - co puszka/beczka to inny odcień farby I tego się trzymajmy. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemowo Napisano 8 Maja 2022 Share Napisano 8 Maja 2022 Piękne. Okopciłbym jedynie okolice wydechów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi