TopGunFan Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Witam. Jako, że Tygrys zmierza powoli ku końcowi a kolega Vieh_san przypomniał o wspaniałej imprezie jaką był NTM 2018 to i ja wrzucę na warsztat Gripan'a. Po prawie czterech latach oczekiwania na kalki w końcu ktoś je wydał, więc czas zacząć. Co do jakości kalek to chyba lepiej nic nie pisać bo wyglądają nieciekawie. Co tylko się będzie dało wykorzystam z orginalnych, zestawowych. Dojdą jeszcze blaszki z Eduard'a 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vieh_san Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 Nooo, do tego Tornado jeszcze i już będzie mini kolekcja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopGunFan Posted June 6, 2022 Author Share Posted June 6, 2022 Czas ruszyć coś w temacie. Nierówna walka z blaszkami prawie zakończona. To mój debiut więc wyszło średnio. za mało zeszlifowałem boki fotela i trzeba było rzeźbić kokpit żeby go wcisnąć 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopGunFan Posted August 21, 2022 Author Share Posted August 21, 2022 Po dłuższej przerwie coś w końcu ruszyło spasowanie elementów według mnie bardzo dobre, szpachli wchodzi niewiele. Sam podział elementów jest dość dobrze przemyślany. jako że klapy są montowane osobno to skorzystam i wykonam je wychylone. co niestety wymaga dodatkowego szpachlowania łączeń skrzydeł jak i samych klap. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopGunFan Posted October 30, 2022 Author Share Posted October 30, 2022 Mały krok ku końcowi, udało się poskładać go do kupy. Teraz podkład i okaże się czy jestem bliżej końca,czy stoję w miejsc? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopGunFan Posted November 9, 2022 Author Share Posted November 9, 2022 Miałem nadzieję, że wystarczy podkład i drobne poprawki a skończyło się kilkudniową walką z liniami podziału. Efekty działań na zdjęciach. Tak to już zostawię bo na więcej brak sił i najwyraźniej umiejętności. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Jestem ciekaw jak to finalnie wyjdzie. Który wariant uzbrojenia wybrałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
burzatg Posted November 10, 2022 Share Posted November 10, 2022 Ja bym popracował jeszcze nad nosem. Trochę rozcieńczonej szpachli powinno dać wymierne rezultaty. Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopGunFan Posted November 11, 2022 Author Share Posted November 11, 2022 W dniu 10.11.2022 o 08:28, burzatg napisał: Ja bym popracował jeszcze nad nosem. Trochę rozcieńczonej szpachli powinno dać wymierne rezultaty. Powodzenia! Nie wiem jak to się stało że przegapiłem ten nos. Musiał zadziałać mechanizm wyparcia, albo pomroczność jasna, sam już nie wiem. W każdym razie poprawione. W dniu 9.11.2022 o 22:15, rudy0007 napisał: Który wariant uzbrojenia wybrałeś? Podwieszę tylko podskrzydłowe zbiorniki paliwa, ewentualnie jeszcze Sidewindery na końcach skrzydeł. Resztę uzbrojenia zostawię sobie do Viggen'a. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopGunFan Posted November 16, 2022 Author Share Posted November 16, 2022 Gripen dostał kolory. Preshaiding delikatny, kolorem szarym trochę ciemniejszym niż bazowy. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted November 16, 2022 Share Posted November 16, 2022 Podoba się! Podglądam dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts