TopGunFan Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 Witam. Jako, że Tygrys zmierza powoli ku końcowi a kolega Vieh_san przypomniał o wspaniałej imprezie jaką był NTM 2018 to i ja wrzucę na warsztat Gripan'a. Po prawie czterech latach oczekiwania na kalki w końcu ktoś je wydał, więc czas zacząć. Co do jakości kalek to chyba lepiej nic nie pisać bo wyglądają nieciekawie. Co tylko się będzie dało wykorzystam z orginalnych, zestawowych. Dojdą jeszcze blaszki z Eduard'a 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 Nooo, do tego Tornado jeszcze i już będzie mini kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TopGunFan Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2022 Czas ruszyć coś w temacie. Nierówna walka z blaszkami prawie zakończona. To mój debiut więc wyszło średnio. za mało zeszlifowałem boki fotela i trzeba było rzeźbić kokpit żeby go wcisnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TopGunFan Napisano 21 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2022 Po dłuższej przerwie coś w końcu ruszyło spasowanie elementów według mnie bardzo dobre, szpachli wchodzi niewiele. Sam podział elementów jest dość dobrze przemyślany. jako że klapy są montowane osobno to skorzystam i wykonam je wychylone. co niestety wymaga dodatkowego szpachlowania łączeń skrzydeł jak i samych klap. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TopGunFan Napisano 30 Października 2022 Autor Share Napisano 30 Października 2022 Mały krok ku końcowi, udało się poskładać go do kupy. Teraz podkład i okaże się czy jestem bliżej końca,czy stoję w miejsc? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TopGunFan Napisano 9 Listopada 2022 Autor Share Napisano 9 Listopada 2022 Miałem nadzieję, że wystarczy podkład i drobne poprawki a skończyło się kilkudniową walką z liniami podziału. Efekty działań na zdjęciach. Tak to już zostawię bo na więcej brak sił i najwyraźniej umiejętności. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 Jestem ciekaw jak to finalnie wyjdzie. Który wariant uzbrojenia wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 10 Listopada 2022 Share Napisano 10 Listopada 2022 Ja bym popracował jeszcze nad nosem. Trochę rozcieńczonej szpachli powinno dać wymierne rezultaty. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TopGunFan Napisano 11 Listopada 2022 Autor Share Napisano 11 Listopada 2022 W dniu 10.11.2022 o 08:28, burzatg napisał: Ja bym popracował jeszcze nad nosem. Trochę rozcieńczonej szpachli powinno dać wymierne rezultaty. Powodzenia! Nie wiem jak to się stało że przegapiłem ten nos. Musiał zadziałać mechanizm wyparcia, albo pomroczność jasna, sam już nie wiem. W każdym razie poprawione. W dniu 9.11.2022 o 22:15, rudy0007 napisał: Który wariant uzbrojenia wybrałeś? Podwieszę tylko podskrzydłowe zbiorniki paliwa, ewentualnie jeszcze Sidewindery na końcach skrzydeł. Resztę uzbrojenia zostawię sobie do Viggen'a. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TopGunFan Napisano 16 Listopada 2022 Autor Share Napisano 16 Listopada 2022 Gripen dostał kolory. Preshaiding delikatny, kolorem szarym trochę ciemniejszym niż bazowy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 Podoba się! Podglądam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi