robertmodelarz Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 Odziedziczyłem model Tamiya 35203 German Tank Destroyer Jagdpanther Late Version : W takim stanie- kompletny: Z następującymi dodatkami: Atak-Model 35020 ZIMMERIT JAGDPANTHER Tak to wygląda: Brak zestawowych winylowych gąsienic, są Magic Tracki- DRAGON. Metalowa lufa Armorscale i mała blaszka z siatkami Eduard: Kalki firmy Armo-Jadar - dwa zestawy (są oznaczenia Jagdpanther) Wanna i kadłub: Pytanie dla znawców tematu- co można z tego zrobić? Wiem, że model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Maja 2022 Autor Share Napisano 10 Maja 2022 Bez szkody dla wykonania Jagdpanther skleiłem i zagruntowałem czarnym podkładem Vallejo-kółeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Maja 2022 Autor Share Napisano 10 Maja 2022 Przejrzałem trochę literatury: SdKfz. 173 Jagdpanther Autorstwa A. i W. Markowscy, T. Melleman, T. Skwiot Seria: Gun Power zeszyt nr 24 Z posiadanych części mogę zbudować tylko pojazd późnej serii produkcyjnej. Zimmerit pójdzie niestety do szuflady i poczeka na lepsze czasy związane z zakupem jednoczęściowej lufy armaty oraz wczesnego jarzma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Maja 2022 Autor Share Napisano 11 Maja 2022 Tyle urobku po robocie i obiedzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujciobryan Napisano 13 Maja 2022 Share Napisano 13 Maja 2022 No obserwuje mój drugi po Ferdku ulubiony Tank destroyer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 22 Maja 2022 Autor Share Napisano 22 Maja 2022 Coś tam dziś skleiłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Maja 2022 Autor Share Napisano 23 Maja 2022 (edytowane) Do przodu i bardziej już w kupie: Edytowane 17 Maja 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Maja 2022 Autor Share Napisano 26 Maja 2022 (edytowane) Spokojne nużące sklejactwo: Edytowane 17 Maja 2023 przez robertmodelarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2022 (edytowane) Jagdpanther pomazany już podstawowym żółtym niemieckim: Edytowane 17 Marca 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Lipca 2022 Autor Share Napisano 18 Lipca 2022 Planuję takie umaszczenie: Dodałem kamuflaż, malowany farbami z tego zestawu: Tak to wyszło: Dodałem odrobinę towaru na koła i zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 8 minut temu, robertmodelarz napisał: Planuję takie umaszczenie: Tak to wyszło: No niestety nie tak fajnie, całkiem inna kolorystyka, ale już o kolorach nie dyskutujmy I może lepiej jakbyś z maskowania korzystał, bo farba aero nieźle ci prószył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 18 Lipca 2022 Share Napisano 18 Lipca 2022 Użyłeś rotbraun a chyba lepiej pasował by chokobraun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2022 Ciąg dalszy walki z dużym kotem: - model potraktowałem SIDOLUXEM; - przykleiłem dodatkowe wyposażenie (narzędzia, gąsienice); - ładnie siadła stara kalkomania (na płyny WAMODU) - niestety zabrudzona, ale jest na to sposób - w tych miejscach dodam obicia i zabrudzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Sierpnia 2022 Share Napisano 2 Sierpnia 2022 nie jest za późno - możesz usunąć wypychacze na zapasowych ogniwach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Dzięki za dobre oko -spróbuję to zaszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2022 Zgodnie z sugestią na dziury po wypychaczach poszła szpachla japońska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Doszły metalowe liny z Eureki XXL oraz dałem brązowy wash, trzeba go gdzieniegdzie jeszcze rozetrzeć white spirytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi