modelist constructor Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 (edytowane) Witam Chciałbym Was zapytać co polecacie jako fototrawki do modeli okrętów 1/350 , detale wyposażenia, zamienniki do kitowych itp drzwi, okna, uzbrojenie, dzięki pozdro Edytowane 31 Maja 2022 przez modelist constructor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 Pontos models. Problem z tym że są dość drogie (zresztą ogólnie cena dodatków do okrętów jest droga). Mała dostępność w Polsce. Z tego co wiem, to plastmodel sprzedaje ale, ale większość zestawów jest niedostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 31 Maja 2022 Autor Share Napisano 31 Maja 2022 (edytowane) pontosa mam i znam, drogie ale super jakość i sporo elementów mają nie wiem jak sie maja do tego np MK1 Edytowane 31 Maja 2022 przez modelist constructor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 dodatki drukowane 3D od MicroMaster albo BlackCata ---> detalizację mają tak szczegółową że można brać gotowy element i zapomnieć o zabawie z doklejaniem do nich jakiś blaszek. Minus jest taki iż asortyment to prawie wyłącznie elementy do okrętów z czasów około IIWŚ oraz głównie dla flot Alianckich, chociaż ostatnio widziałem że MicroMaster rozbudował znacznie produkty dla Kriegsmarine i Regia Marina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 31 Maja 2022 Autor Share Napisano 31 Maja 2022 oglądałem właśnie 3d Micromastera. Rewelka. Szkoda ze nie japońskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 (edytowane) 4 godziny temu, M.A.V. napisał: dodatki drukowane 3D od MicroMaster albo BlackCata ---> detalizację mają tak szczegółową że można brać gotowy element i zapomnieć o zabawie z doklejaniem do nich jakiś blaszek. Minus jest taki iż asortyment to prawie wyłącznie elementy do okrętów z czasów około IIWŚ oraz głównie dla flot Alianckich, chociaż ostatnio widziałem że MicroMaster rozbudował znacznie produkty dla Kriegsmarine i Regia Marina Black Cat rozpoczął właśnie linię dodatków do Japończyków, m.in. łodzi. PS. Rozmawialiśmy już dość dużo na temat jakości tych dodatków przy udziale m.in. właśnie Krzysztofa z rok temu, przy okazji projektu grupowego 102 mm... Jakiejś większej rewolucji na rynku, od tamtego czasu nie odnotowałem. Ale żeby było merytorycznie, to wyznam, że co do fototrawionych dodatków uniwersalnych, urzekły mnie Infini Models, (schodnie, drzwi), więc można poszukać w ich ofercie (trudno dostępne, trzeba sprowadzać zza granicy). Edytowane 31 Maja 2022 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelist constructor Napisano 1 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2022 (edytowane) North star askold line ma fajne rzeczy w 1/350 Infini models podobno bardzo delikatne ale drzwi i włazy super wyglądają. Fajne te otwarte włazy na pokładzie z plandeką Edytowane 1 Czerwca 2022 przez modelist constructor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi