Thalgonis Posted June 5 Share Posted June 5 Hejka, to moje drugie podejście do kettena - pierwsze (Das Werk) nieudane, może teraz wyjdzie lepiej Zestaw - jak to u tamki - znakomity jeżeli chodzi o składalność, po prostu „miut” na serce sklejacza plastiku, jak mawiał pewien przesympatyczny miś Przygotowanie do malowania wymaga jednak rozłożenia na częściowe chociaż czynniki pierwsze Malowanie jednak dużo później - tu gdzie teraz jestem nie mogę smrodzić... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted June 29 Author Share Posted June 29 Malowanie właściwie skończone... Pierwszy raz użyłem farbek Bilmodell - i muszę przyznać, że są świetne. Teraz czas na łosing i brzydzing 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted July 2 Author Share Posted July 2 Sama machina skończona. Teraz czas na figurasy i podstawkę 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted July 2 Share Posted July 2 Jest to jakis nowszy wypust , bo chyba Tamka miala go juz na skladzie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted July 2 Author Share Posted July 2 Tak, to ostatni jej wypust kettenkradowy Scalemates Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted July 3 Share Posted July 3 Dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted July 3 Author Share Posted July 3 Moje pierwsze podejście do figurek. Najpierw psiknąłem czarnym podkładem od Mr.Hobby, a następnie - tylko Z GÓRY - szarym surfacerem. W ten sposób udało się utworzyć cienie tam, gdzie powinny być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted July 3 Share Posted July 3 14 minut temu, Thalgonis napisał: Moje pierwsze podejście do figurek. Postaraj się, żeby ci nie wyszły: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted July 3 Author Share Posted July 3 Postaram się, ale nie gwarantuję czy się uda ciąg dalszy: Następnie kolorem białym, suchym pędzlem, przetarłem całe powierzchnie dla podkreślenia wszelkich konturów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted July 3 Share Posted July 3 (edited) 1 godzinę temu, Thalgonis napisał: Postaram się, ale nie gwarantuję czy się uda ciąg dalszy: Następnie kolorem białym, suchym pędzlem, przetarłem całe powierzchnie dla podkreślenia wszelkich konturów Ciekawie kombinujesz, klucz cieniowania masz, teraz mokra paleta, i budujesz warstwy bazowe, pędzel odpowiedzi potrzebny żeby farbę odpowiednio trzymał, fajnie że się przełamałeś do figurek , po prostu praktyki do tego trzeba duuużo, każda następna figurka jest lepsza, ale warto to obcykać , powodzenia Edited July 3 by Evildead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted July 7 Author Share Posted July 7 Bezgłowi Jeźdźcy Apokalipsy Teraz najgorsze - mordki... Trzeba tak zrobić żeby nie byli to ani najemnicy z plemienia Komanczów ani Zulusi z afryki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 7 Share Posted July 7 całkiem nieźle wyszli jak na pierwszy raz dużo lepiej niż moje lasencje co maziałem w czasach covidoizolacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted July 8 Author Share Posted July 8 (edited) No dobra. Kolej na podstaweczkę Klasycznie: styrodur, balsa, modelarska masa plastyczna, troszkę rzeźbienia w drewnie Na koniec podkład czarny. PS. sorka, że nie pokażę całości, ale nie chcę „spalić” pomysłu Edited July 8 by Thalgonis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted July 8 Share Posted July 8 2 minuty temu, Thalgonis napisał: PS. sorka, że nie pokarzę całości Ale za co chcesz pokarać całość ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted July 8 Author Share Posted July 8 No tak, oczywiście winno być POKAŻĘ To są tzw. naleciałości głupiego internetu... Sorka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted July 9 Author Share Posted July 9 Ziemia nabiera kolorków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted July 9 Author Share Posted July 9 I skończył był się Zapraszam do galerii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts