PiterATS Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Witam Chciałbym się dowiedzieć, która farba najlepiej oddaje efekt chromu, bo chcę takową kupić. Przychylam się do produktów firmy Alclad lub nowych lakierów firmy Gunze, czyli Mr.Color Super Metallic. Czy ktoś już pracował z wymienionymi lakierami i którą farbę mógłby polecić do uzyskanie realistycznego chromu? Która daje najlepsze efekty i łatwiej się z nią pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Z Alcladów jestem bardzo zadowolony, jednak aby uzyskać odpowiedni efekt najlepiej stosować farbki tylko tej firmy bez zamienników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 A jeśli zastosuje jako podkład czarną farbę olejną np. MM albo Humbrola, oczywiści połysk, a następnie zastosuje Alclad Chrome to efekt będzie dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 3 Lipca 2008 Autor Share Napisano 3 Lipca 2008 Tornado, możesz podać numer i konkretną nazwę tej farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Tornado, możesz podać numer i konkretną nazwę tej farby? Wymagane składniki: Alclad Honey Primer - ALC303 Alclad Gloss Black Base - ALC305 Alclad Chrome - ALC107 A jeśli zastosuje jako podkład czarną farbę olejną np. MM albo Humbrola, oczywiści połysk, a następnie zastosuje Alclad Chrome to efekt będzie dobry? Nie wiem jak jest z czarnym połyskiem MM czy Humbrola, ale od kąd zacząłem stosować tylko Alclady chrom nie ściera mi się Ps. Niekiedy używam innego podkładu (z puszki) i efekt też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 3 Lipca 2008 Autor Share Napisano 3 Lipca 2008 Dzięki Tornado. A czy znasz może jakiś polski sklep internetowy, gdzie można je kupić. Przeszukałem kilka i tylko w Jadarze coś było. Właściwie jest tylko Alclad Chrome - ALC107 . Pozostałych składników tam nie ma. Wiem, że są na Modelcentrum, ale jakoś nie chcę tam zamawiać, po ostatnich hecach, jakie tam były. Może coś tam się poprawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Z Alcladów jestem bardzo zadowolony, jednak aby uzyskać odpowiedni efekt najlepiej stosować farbki tylko tej firmy bez zamienników. Jasne masz racje ale alcad chrom i czarny oba po 30 zł to jednak przesada jak dla mnie co sądzicie o spray w kolorze chromu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 (edytowane) Niestety nie znam innego adresu polskiego sklepu. Zakupy robię w Hiro ale widzę, że i tam obecnie nie ma wszystkich składników Sklep Ps. Kiedyś ktoś mówił mi, że zastosował czarny połysk MM i chrom ścierał mu się. Niegdyś stosowałem czarną błyszczącą Pactrę i lakiery samochodowe - chrom też ścierał się. Edit: Z Alcladów jestem bardzo zadowolony, jednak aby uzyskać odpowiedni efekt najlepiej stosować farbki tylko tej firmy bez zamienników. Jasne masz racje ale alcad chrom i czarny oba po 30 zł to jednak przesada jak dla mnie co sądzicie o spray w kolorze chromu ? W Hiro Alclady są o wiele tańsze Ze sprayami daj se na wstrzymanie, nie dają odpowiedniego efektu i rzadko który wysycha. Edytowane 3 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 W tym sklepie troche taniej ale i tak 20 zł za farbe to przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Jedyny nie ścieralny sprej który daje efekt chromu robi Motip. 55 zł za cały zestaw razem ze ściereczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 W tym sklepie troche taniej ale i tak 20 zł za farbe to przesada. Jak Ci nie pasuje to nie kupuj - takie są ceny, po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 No i nie kupie oni specjalnie takie ceny dają bo ci którym zalerzy na jak najlepszym efekcie i tak kupią nawet za 50 zł. Ale nie powiem efekt jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 Ja za chromy do K100 placiłem 70 zł i efekt za piękny nie jest, ale no cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi